Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe locatie, op slechts 200 meter: “We zijn heel tevreden”

Er is een nieuwe locatie gevonden voor het buurthuis in wijk Venning. De huidige locatie in de Damastweverstraat kon niet behouden worden door het aflopen van de huur van het gebouw van de oude Deelfabriek. Even paniek bij de vrijwilligers, want tot voor kort was er geen alternatief. Tot nu.

“Er was aanvankelijk geen pasklare oplossing voor het informele buurthuis in de Venning, maar we zijn achter de schermen actief blijven zoeken. Er waren reeds oplossingen in de maak om de zomer te overbruggen. Even leek een werfkeet van Stadsbader – de aannemer van nieuwe zorgcampus ‘t Huis aan Condédreef – een mogelijkheid, maar het vinden van een goede locatie is niet simpel, net als de aansluiting voor water en elektriciteit. Daarnaast konden we de cabine maar maximum anderhalf jaar gebruiken. Geen duurzame oplossing dus”, legt Philippe De Coene uit, schepen van Sociale Vooruitgang.

Er werden verschillende pistes onderzocht, door contact met indoor karting Worldkarts kwam de eigenaar plots met het aanbod om twee ruimtes in de oude gebouwen Sintoplan te huren, goed voor 60 m². Er worden ook zes parkeerplaatsen erbij verhuurd voor een buitenterras. Inclusief waterverbruik betaalt het OCMW hiervoor maar 450 euro. “Een aanbod waar we graag op ingaan en waar de eigenaar dankbaar voor zijn. Hij wou graag iets terugdoen voor de buurt”, aldus De Coene.

“Vanaf 1 juli kunnen hier de ontmoetingen, koffieklets, soepmaaltijden van de buurtbewoners doorgaan”, zegt buurtwerker Matti Van de Straete, die actief meezocht naar een oplossing voor Buurthuis Venning. “Er moeten nog wat kleine aanpassingswerken gebeuren zoals het plaatsen van een muur om de achterliggende atelierruimte af te schermen, een nieuwe vloer en het installeren van een toog.” De werken worden uitgevoerd samen met de leerwerkplaats, een unieke samenwerking tussen vzw De Poort en OCMW Kortrijk.

“We zijn heel tevreden”, zegt vrijwilliger Eline Poublon. “De nieuwe locatie is groter dan de ruimte die we hadden. Dat zorgt voor meer mogelijkheden. En het is ook helemaal niet ver.”

The post Buurthuis Venning heft eindelijk zekerheid over nieuwe locatie, op slechts 200 meter: “We zijn heel tevreden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Mechels gerecht gaat nu toch aan de slag met extra “bewijsmateriaal” veroordeelde procureur

Het kort geding dat voormalig Gents procureur Johan Sabbe had aangespannen tegen de Belgische staat in verband met zijn veroordeling uit 2021 voor grensoverschrijdend gedrag en aanranding, wordt woensdag niet behandeld door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Het kort geding is zonder voorwerp geworden en zal geschrapt worden nu het Mechelse parket toch aan de slag wil met het

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad

Hoewel hij in november vorig jaar zei dat hij tijdelijk uit de gemeenteraad zou verdwijnen, nam Tristan Bruynsteen (N-VA) nu toch ontslag als gemeenteraadslid. “Ik kom niet meer op en in overleg met de groep willen we Sabine Joye (N-VA) laten blijven met het oog op de verkiezingen”, verklaart hij.
The post Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad appeared

Lees meer »

Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan”

De Zuid-West-Vlaamse welzijnsvereniging W13 heeft een nieuwe directeur. Laura Vanslembrouck (36) volgt Kim Van Belleghem op, die kiest voor een nieuwe uitdaging. De Kortrijkse was de afgelopen dertien jaar aan de slag bij Stad Oostende.
The post Laura Vanslembrouck wordt de nieuwe directeur van welzijnsvereneging W13: “Superblij dat ik deze nieuwe uitdaging mag aangaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »