Bredense Anne-Laure loopt 90 (!) km tijdens The Longest Day: “Je kan veel meer dan je denkt”

Personal trainer en psychologisch consulent Anne-Laure Boucquaert uit Bredene werd tweede tijdens loopwedstrijd The Longest Day afgelopen zaterdag. Ze liep maar liefst 90 kilometer aan een stuk. Daarmee verbeterde ze haar eigen persoonlijk record, met bijna een marathonlengte.

Anne-Laure Boucquaert (28) is altijd al sportief geweest, net als haar vader Patrick die al meerdere marathons op zijn conto heeft. Maar in het Nederlandse Terschelling zette ze op 22 juni een indrukwekkende prestatie neer. Op de langste dag van het jaar werd daar The Longest Day georganiseerd, waarbij duo’s zoveel mogelijk kilometers moesten lopen van zonsopkomst tot zonsopgang. Concreet kregen ze daar dus 17 uur de tijd voor.

Sportadviesketen Runners’Lab, met ook een filiaal in Roeselare, vroeg aan Aron De Wolf (uit Zottegem, red.) en Anne-Laure om hen te vertegenwoordigen in de unieke wedstrijd. De Bredense slaagde erin om 90 kilometer te lopen. Straf als je weet dat haar persoonlijk record op 52 kilometer staat. “Dat heb ik twee weken geleden gelopen in Zwitserland”, aldus Anne-Laure. “Al kwamen daar wel nog een pak hoogtekilometers bij kijken.”

Samen met Aron De Wolf liep Anne-Laura net geen 200 kilometer. © Runner’s Lab/Jolien De Bock

Waar andere duo’s een vrij snelle start namen, kozen Aron en Anne-Laure er voor om iets doordachter te lopen, waardoor ze niet meteen hun reserves moesten aanspreken. “Na 70 kilometer begon ik het wel te voelen”, weet Anne-Laure. “Tot dan kon ik vrij – nuja – comfortabel lopen, maar daarna begon het mentale wel sterk te spelen. Ik wist dat ik die kaap van 60 zou kunnen halen, maar die 90 had ik niet verwacht.” Haar partner liep er 100, en als duo eindigden ze tweede. “Daar zijn we heel blij mee. Of er nog meer in zat? Ik voel dat een langere afstand wel haalbaar is, maar dan moet ik nog veel trainen. Eind juli loop ik nog eens 70 kilometer, opnieuw met heel wat hoogtemeters, en zo kan ik gradueel kilometers opbouwen.” De kaap van 100 komt daarbij in het zicht, maar daar is geen haast bij. “Ik weet dat ik die ooit wel ga doen, maar wanneer precies weet ik niet. Alhoewel, ik ben een vrij impulsief persoon… (lacht)

“Het hielp om elke ronde een soort houvast te zoeken.” © Runner’s Lab/Jolien De Bock

In het dagelijks leven werkt Anne-Laure als psychologisch consulent bij het CLB en is ze personal coach in bijberoep. Dat niet alleen haar fysieke achtergrond maar ook haar psychologische kennis geholpen heeft, is zeker. “Ik heb geleerd dat je altijd meer kan dan je denkt. Het is vooral een kwestie van die mentale knop om te draaien. Hoe ik dat deed? Het hielp om per ronde een soort van kleine houvast te zoeken, en niet te focussen op de afstand die je nog moet doen. Op het laatste dacht ik ook: misschien doe ik nog maar een halve ronde. Ik wilde ook niet té streng zijn voor mezelf. Het is belangrijk dat je er plezier aan beleeft.”

Al is dat wel nog even anders als ze van de trap komt ’s morgens. “Maar het valt beter mee dan ik had gevreesd. Bovendien ben ik ook al gaan zwemmen intussen, en dat deed ook deugd.” (glimlacht)

The post Bredense Anne-Laure loopt 90 (!) km tijdens The Longest Day: “Je kan veel meer dan je denkt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jumbo-baas al veel eerder verdacht van witwassen. Dit kwam nooit naar buiten. Maar bedrijfstop én familie wisten het wél

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad

Hoewel hij in november vorig jaar zei dat hij tijdelijk uit de gemeenteraad zou verdwijnen, nam Tristan Bruynsteen (N-VA) nu toch ontslag als gemeenteraadslid. “Ik kom niet meer op en in overleg met de groep willen we Sabine Joye (N-VA) laten blijven met het oog op de verkiezingen”, verklaart hij.
The post Tristan Bruynsteen stapt definitief uit gemeenteraad appeared

Lees meer »

Frankrijk? Et alors…?Durven we niet meer zeggen, hoor

Frankrijk dus. Maandag om 18 uur. Dan spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op het EK. Als tweede in groep E. Teleurstellend tweede, toch? Nu wacht dus de wereldkampioen van 2018 – weet u nog hoe ze ons toen in de halve finale koud uitschakelden, die goal van Umtiti? Karl Vannieuwkerke liet zich laatst
The post Frankrijk? Et

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Ziekteverzekering stelt voor 8 miljoen euro fraude vast

De ziekteverzekering (RIZIV) heeft in 2023 voor 8 miljoen euro aan fraude vastgesteld, een record voor de jongste tien jaar. In 2022 werd er door zorgverstrekkers voor 6,7 miljoen euro gefraudeerd, toen een verdubbeling in een jaar tijd. De tendens gaat net als in de buurlanden in stijgende lijn, klonk het bij de voorstelling van het jaarverslag van de Dienst

Lees meer »

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

“Bart De Wever zet onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil”: Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom vandaag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »