Bewoners grijpen snel in na brand in veranda achter woning in Ichtegem

Op de Torhoutbaan in Ichtegem brak maandagochtend brand uit in een veranda achter een woning. De bewoners merkten dit zelf tijdig op en konden snel ingrijpen met een tuinslang om erger te voorkomen. De brandweer bluste nog na.

Het waren de bewoners zelf die maandagochtend rond 7.30 uur een brandgeur gewaar werden in hun veranda, gelegen achter hun huis langs de Torhoutbaan. Ze merkten al snel wat vlammen op aan de bovenkant van de veranda buiten. Terwijl ze de hulpdiensten belden, gingen ze het brandje zelf al te lijf met een tuinslang. Daarmee voorkwamen ze erger. “Het ging om een brand aan de elektrische motor van de zonnewering”, zegt brandweerluitenant Nico Oosterlinck van post Brugge. “Door de vlammen was een opening ontstaan aan de golfplaten en druppelde dat wat naar beneden. Bij onze aankomst waren de vlammen reeds gedoofd. Wij blusten nog na en controleerden de veranda zelf.”

De schade bleef al bij al beperkt al is er wat brandschade in de veranda zelf. Ook de motor zal vervangen moeten worden. (JH)

The post Bewoners grijpen snel in na brand in veranda achter woning in Ichtegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Straks weer zwemmen en suppen in de zwemzone aan de Coupure in Brugge

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september kunnen liefhebbers van openwaterzwemmen opnieuw een frisse duik nemen in de zwemzone aan de Coupure. Zwemmen kan er elke dag gratis, van 13 tot 20 uur. Redders houden een oogje in het zeil. Recreatieve zwemmers en ervaren afstandszwemmers hebben er elk hun afgescheiden zone.
The post Straks weer zwemmen

Lees meer »

Amerikaanse kranten genadeloos over Biden, New York Times roept hem op zich terug te trekken

The New York Times roept Joe Biden in een vrijdag gepubliceerd redactioneel commentaar op zich terug te trekken uit de presidentsverkiezingen. Volgens de meest gezaghebbende krant in de Verenigde Staten toonde de 81-jarige Amerikaanse president in zijn uitzonderlijke zwakke optreden donderdagavond, in het eerste debat met zijn Republikeinse tegenstander Donald Trump, aan dat hij niet meer geschikt is om het

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is het dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen vijf oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, gespeeld door Jacky Lafon, maakt haar rentree in de soap voor een reünie met de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky Lafon.

Lees meer »