Basisschool De Wijzer neemt afscheid van directeur Luc Alvoet: “Je zou het nu niet zeggen, maar ik sta niet graag in de schijnwerpers”

Maandag werd in basisschool De Wijzer in Aarsele afscheid genomen van directeur Luc Alvoet. Het feestvarken werd op de speelplaats in de bloemetjes gezet door het personeel én door de 370 kinderen van beide afdelingen van de school.

Luc (62) ging pas eind 2015 aan de slag als directeur van basisschool De Wijzer in Aarsele en Kanegem, nadat hij eerder in Ardooie en Tielt werkte als leerkracht. “Ik heb in sommige scholen langer gewerkt dan hier, maar het is hier in De Wijzer dat ik mijn hart echt verloren ben”, vertelt de directeur. Ondanks die relatief korte carrière veranderde er onder zijn leiding veel op school. Zo werd er onder meer een leefgroepenwerking opgestart in de nieuwe kleuterklassen en werd er een grote loft gecreëerd op de zolder van de school, die dienst doet als extra ruim klaslokaal. En als er een leerkracht uit viel, ging hij met plezier zelf voor de klas staan. “Zelf de handen uit de mouwen steken is belangrijk. Alleen zo krijg je de mensen mee in een breed gedragen verhaal. Als je voortdurend achter je bureautje blijft zitten, lukt dat niet. Je oogst wat je zaait.”

“Als het schip goed vaart, dan sta je als directeur het best achteraan”

Bij wijze van afscheid kreeg hij elf weken lang elke week een ‘The Missing’-opdrachtje voorgeschoteld van de collega’s, waarbij hij telkens een ontbrekend element moest zien te vinden. Als beloning kreeg hij een puzzelstukje van een grote fotocollage. Om de laatste stukjes te bemachtigen, zorgden de kinderen van beide afdeling maandagvoormiddag op de speelplaats tijdens een grote apotheose voor heel wat aanvullende opdrachtjes. Zo moest de directeur de landen die meedoen aan het EK uitzoeken en zich verkleden in een carnavalsoutfit. Luc liet zich zelfs gewillig opmaken met lippenstift en een varkensneus. Na afloop trakteerde hij de hele school op een ijsje. “Je zou het nu misschien niet zeggen, maar ik ben eigenlijk niet iemand die graag in de schijnwerpers staat. Als het stormt op zee moet je vooraan gaan staan, maar als het schip goed vaart, dan sta je als directeur het best achteraan.”

Veel plannen

Rest de vraag wat Luc straks gaat doen. “Verveling staat niet in mijn woordenboek. Ik heb twee schatten van kleinkinderen en thuis in Ardooie heb ik een tuin van 3.000 vierkante meter met wat dieren en een moestuintje. Mijn oudste dochter heeft plannen om in Vlamertinge vakantiewoningen te maken van de schuur. Daar ga ik zeker helpen. Ook mijn jongste dochter zal wel een lijst met taakjes klaar hebben.” Vanaf 1 september neemt Ellen Vaernewyck het roer over als pedagogisch directeur van basisschool De Wijzer.

The post Basisschool De Wijzer neemt afscheid van directeur Luc Alvoet: “Je zou het nu niet zeggen, maar ik sta niet graag in de schijnwerpers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge

Lokaal bestuur Blankenberge en Westtoer, als organisator van Triënnale Beaufort, zijn verheugd dat ‘Dancer V’, het futuristische zeezoogdier van de Franse kunstenares Marguerite Humeau, is teruggeplaatst in Blankenberge. Het kunstwerk maakt sinds 2021 deel uit van het Beaufort Beeldenpark en was de voorbije maanden in herstelling.
The post Beaufortkunstwerk ‘Dancer V’ terug in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde”

Dat het kort verzuim zo hoog is in Langemark-Poelkapelle, komt onder meer door woonzorgcentrum De Boomgaard. Dat antwoordde burgemeester Dominique Cool (N-VA) nadat Brecht Bogaert (CD&V) op de gemeenteraad wees op de stijgende cijfers van de afgelopen drie jaar.
The post Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw”

Een politieke verrassing van formaat in Wervik: gewezen gemeenteraadsvoorzitter en gewezen schepen Philippe Deleu (toen N-VA) uit de Nieuwstraat staat de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober op de lijst van… Vooruit, de partij van burgemeester Youro Casier.
The post Gewezen schepen Philippe Deleu op de lijst van… Vooruit in Wervik: “De politieke comeback van deze eeuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Zaterdag 22 juni opende Cristina-Adriana Istrate (45) samen met haar vriend Tommy bistro La Tyna. “Ik hoop dat mijn klanten zich hier thuis voelen, want het sociale contact is heel belangrijk, zeker voor wie al ietsje ouder is”, vertelt Cristina, die door haar vrienden Tyna wordt genoemd.
The post Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Lees meer »