Avansa en Thûs Poperinge werken samen voor Kokerellerie: “Samen koken en eten, dat verbindt mensen van overal”

Vzw Thûs Poperinge gaat in september van start met een nieuw project, Kokerellerie. Dit doen ze in samenwerking met Avansa. Kokerellerie is mogelijk door de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting (KBS) via de projectoproep ‘Buurten op den buiten’. Hiervoor krijgen ze 5.000 euro.

“Vzw Thûs Poperinge is ontstaan om lotgenotencontact en netwerkvorming te stimuleren voor personen met een psychische kwetsbaarheid. Samen koken en eten verbindt. Mensen met verschillende achtergronden samenbrengen is dan ook het doel van het project Kokerellerie”, klinkt het bij Maddy Decroix en Patrick Samyn van Thûs.

“Omwille van hun psychische kwetsbaarheid is het niet altijd evident om te re-integreren in de maatschappij na of in een moeilijkere periode. Door het aanbieden van gemeenschappelijke activiteiten vormen we een extra brug met de maatschappij. Buurtbewoners zien via deze weg ook een kans tot een leuke dagbesteding. De buurt van het inloophuis heeft een voornamelijk oudere populatie, ook voor hen is dit een fijne aanvulling in de buurt en kunnen ze hun talenten bovenhalen. Recepten kunnen onderling gedeeld en uitgetest worden.”

Aanbod verruimen

De leden van Thûs Poperinge zijn al vaste klant in het Soepcafé, dat door Avansa georganiseerd wordt in lokaal dienstencentrum De Bres. “De laatste sessie van het Soepcafé was op vrijdag 7 juni. Met ons project Kokerellerie willen we daar graag een vervolg aan breien, alsook het aanbod wat verruimen. Er ligt nog meer nadruk op verbinding, gezonde voeding en vorming hieromtrent.” Het project Kokerellerie is mogelijk door de financiële steun van de Koning Boudewijnstichting (KBS) via de projectoproep ‘Buurten op den buiten’.

“Via deze projectoproep wil de KBS buurtinitiatieven aanmoedigen en steunen, zodat ook plattelandsgemeenten uitgroeien tot levendige buurten. Met deze financiële steun willen we ons keukenmateriaal vernieuwen en voedingswaren aankopen, maar zeker ook evenementen en vormingen organiseren rond gezonde voeding, met en voor de buurtbewoners, met of zonder psychische kwetsbaarheid. De groenten kunnen we nog steeds verkrijgen via de vele samenwerkingen die Avansa heeft voor het Soepcafé. Onverkochte groenten vinden op deze manier toch hun weg naar de keukentafel en belanden zo niet in de vuilbak. Online zullen de kooksessies, evenementen en vormingsmomenten aangekondigd worden.”

The post Avansa en Thûs Poperinge werken samen voor Kokerellerie: “Samen koken en eten, dat verbindt mensen van overal” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dreigt regering Netanyahu te vallen? Hooggerechtshof beveelt dat ultra-orthodoxe joden dienstplicht moeten opnemen

Het Hooggerechtshof in Israël oordeelt dat ultra-orthodoxe mannen ook moeten worden opgeroepen voor het leger. Sinds het ontstaan van Israël zijn de zeer religieuze joden vrijgesteld van hun dienstplicht, maar dat is niet eerlijk volgens het Hooggerechtshof. 2 ultra-orthodoxe politieke partijen zouden uit de regering kunnen stappen als premier Netanyahu luistert naar het bevel van de rechtbank.

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

Hunter Biden mag niet meer optreden als advocaat in Washington DC

Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, beschikt in Washington DC niet meer over een vergunning om zijn beroep als advocaat uit te oefenen. Een rechter in de Amerikaanse hoofdstad heeft beslist die vergunning te schorsen, zo meldt de nieuwszender CNN dinsdag. Mogelijk zal die schorsing ook elders in de VS worden uitgevoerd.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

“Nog schrik voor wedstrijden”: Lieze Slos voelt zich na heel wat blessureleed terug atlete bij AVMO

AV Molenland is een bloeiende club waarbij heel wat jonge, beloftevolle atleten steeds nadrukkelijker regionaal en nationaal in beeld komen. Toch is er bij de Tieltse club, zoals bij vele andere atletiekverenigingen, een leemte als het op senioren vrouwen aankomt. Lieze Slos is een uitzondering bij AV Molenland. Na heel wat blessureleed werkt de 25-jarige Meulebeekse vanaf dit seizoen heel

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.
The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen appeared first on KW.be.

Lees meer »