Automobilist valt met meer dan 3 promille in slaap op snelweg in Ledegem: “Levensgevaarlijke situatie”

In slaap achter het stuur op de rechterrijstrook van de E403 in Ledegem. In die toestand vond een andere automobilist op 10 november 2023 een 28-jarige man uit Zonnebeke aan. Hij bleek meer dan 3 promille alcohol in het bloed te hebben. Er dreigt een nieuwe zware straf voor de politierechtbank, maar de twintiger stond al voor hetere vuren…

De passant merkte de stilstaande wagen gelukkig op en zette zich langs de kant. “Hij had de grootste moeite om chauffeur Anthony D. wakker te maken”, aldus de openbare aanklager. “Uiteindelijk lukte dat toch en kon die passant het voertuig naar de pechstrook verplaatsen. Een pluim voor die passant, want dat was een levensgevaarlijke situatie.”

Drugssmokkel

Voor D. was het niet de eerste keer dat hij met de politierechtbank in aanraking kwam, getuige twee veroordelingen voor alcohol en eentje voor snelheid. Maar dat was nog klein bier in vergelijking met de zeven jaar celstraf die hij in 2021 in het Verenigd Koninkrijk opliep voor drugssmokkel. In Dover kon op 15 augustus 2020 in een verborgen ruimte van zijn vrachtwagen 20 kilogram cocaïne gevonden worden. Hij zat een tijdje in het Verenigd Koninkrijk in de cel, na zijn overlevering in België. “Ondertussen is hij voorwaardelijk vrij”, aldus zijn advocate. “Hij werkt heel hard om zijn schuldenberg van wel 200.000 euro af te betalen. Na het werk ging hij op 10 november 2023 op café en dronk pinten. Zoveel dat hij niet meer in staat was een verstandige beslissing te nemen en niet meer in de auto te kruipen. Hij beseft dat hij fout was en buigt het hoofd. Ondertussen schakelde hij psychologische hulp in en drinkt hij geen alcohol meer. Met het drugsmilieu brak hij radicaal.”

Begin 2023 kreeg hij wel nog eens drie jaar cel voor zijn aandeel in het grootste drugslabo van België in Lendelede. Er restte zijn advocate weinig anders dan aan de politierechter een werkstraf en een voorwaardelijk rijverbod te vragen in een poging om een nieuwe zware celstraf en/of rijverbod te vermijden. Vonnis op 28 juni. (LSi)

The post Automobilist valt met meer dan 3 promille in slaap op snelweg in Ledegem: “Levensgevaarlijke situatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle inzetten voor deze dynamische en ondernemende hogeschool”

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1700 personeelsleden in zes studiegebieden biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk en dat op 5 campussen in West-Vlaanderen (Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout).
The post Nieuwe algemeen directeur van hogeschool VIVES is Kathy Dewitte: “Wil me ten volle

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

KIJK. Xandee zingt nog eens bij Qmusic na gezondheidsproblemen

Goed nieuws voor fans van Sandy Boets (45), bekend als Xandee. Naar aanleiding van de Foute 728 bracht de zangeres haar hit ‘1 Life’ in de studio van Qmusic. Eind april liet Xandee al weten dat ze, ondanks haar fysieke problemen, opnieuw ging optreden. “Ik wil de problemen achter mij laten.”

Lees meer »

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS: Trump geniet deels immuniteit tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Kunstenfestival Watou 2024 geeft ruimte aan verbeelding: “Met hommage aan bezieler Gwij Mandelinck”

Dit weekend gaat de nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou van start. Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Hij overleed

Lees meer »