Apple schendt Europese regels met App Store

11:13 De Europese Commissie oordeelde maandag dat Apple met zijn App Store de Europese mededingingsregels schendt. De Amerikaanse technologiereus riskeert een boete die in de miljarden kan lopen. 

Meer krantenkoppen in België

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentebestuur installeert 6 ANPR-camera’s in Westende

Net zoals in Middelkerke regelen enkele ANPR-camera’s binnenkort de mobiliteit en toegang tot de Westendse zeedijk. Als de nutswerken afgerond zijn, installeert het gemeentebestuur er 6 exemplaren ter hoogte van de Oceaanlaan, De Kwinte, de Flandrialaan, de Arendlaan, het Rauschenbergplein/Priorijlaan en de Mezenlaan. De zeedijk is met gemotoriseerd vervoer altijd toegankelijk tussen 6 en 10
The post Gemeentebestuur installeert

Lees meer »

Twintigers blijven in de cel voor roofmoord in Tielt

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie twintigers met twee maanden verlengd op verdenking van een roofmoord in Tielt. Dat bevestigt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen. Brandon D. (24) werd vorige zomer in zijn studio doodgeslagen door drie kameraden.
The post Twintigers blijven in de cel voor roofmoord in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »

Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust

Aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn ongeveer 125 witflankdolfijnen gestrand. De dieren kwamen vast te zitten aan een schiereiland in de Amerikaanse staat Massachusetts toen het eb werd. Reddingswerkers proberen de dieren nu terug naar de oceaan te begeleiden. Zeker 10 dolfijnen zijn al gestorven.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Babette (10) bezorgt alle kinderen van Oostende een geweldige namiddag met Beachfestival: “Popcorn voor iedereen!”

De tienjarige Babette mocht haar droom waarmaken en een heus Beachfestival voor alle kinderen van Oostende organiseren. Het sportstrand werd op 27 juni het decor voor een heuse festival waar meer dan duizend tien-, elf- en twaalfjarigen hun eerste festivalervaring beleefden. “Alle 19 basisscholen zijn aanwezig. Ongelooflijk wat een droom van een kind teweeg kan brengen.”
The post Babette

Lees meer »

‘The Notebook’-actrice Gena Rowlands heeft nu ook in het echte leven ziekte van Alzheimer

Actrice Gena Rowlands heeft de ziekte van Alzheimer. Dat heeft haar zoon Nick Cassavetes gemeld in een interview met ‘Entertainment Weekly’. De 93-jarige actrice speelde onder meer in het romantische drama ‘The Notebook’, waarin een oude man zijn dementerende vrouw (gespeeld door Rowlands) vertelt hoe zij elkaar in het verleden hebben ontmoet en verliefd werden. De film uit 2004 werd

Lees meer »

Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis

De Waregemse kinderverzorgster G.S. (45) is ook in beroep veroordeeld tot 18 maanden cel voor het dooreenschudden van een vijf maanden oude baby. “Het is voor het hof duidelijk dat de beklaagde A. bewust hardhandig heeft geschud.”
The post Onthaalmoeder (45) uit Waregem die vijf maanden oude baby dooreen schudde moet anderhalf jaar naar de gevangenis appeared first on

Lees meer »

Leerlingen VTI Sint-Lucas geven Geluwse vredesboom nieuw leven: “Haal stukje erfgoed in huis”

Van een stil aandenken aan het oorlogsgeweld, tot een handig item dat in ieder huishouden een plaats verdient. De rode beuk, die ooit in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk stond, kreeg dankzij de leerlingen van het VTI Sint-Lucas een nieuw leven. “Wie een stukje erfgoed in huis wil halen, kan dat tijdens de Gapersfeesten.”
The post Leerlingen VTI Sint-Lucas

Lees meer »

Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle barbershop in Eernegem: “De felgroene muren overschilderen, was een lastig karwei”

Blal Alawed (41), geboren in Syrië maar sinds 2017 in ons land én officieel Belg, toverde het bankkantoor op de hoek van de Aartrijkestraat in Eernegem om tot een stijlvolle barbershop. Zijn cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit mannen, maar ook dames kunnen hier terecht, zij het enkel voor een korte coupe.
The post Blal (41) tovert bankkantoor om tot stijlvolle

Lees meer »

Nog twee dagen tot Biden versus Trump: hoe bereiden presidentskandidaten zich voor op eerste tv-debat?

De spanning stijgt bij Joe Biden (81) en Donald Trump (78). De twee rivalen nemen het donderdagavond Amerikaanse tijd tegen elkaar op in hun eerste tv-debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november. De confrontatie tussen de Democraat en de Republikein belooft alvast vonken te geven. En de voorbereiding op het debat? Die pakken Biden en Trump op een compleet

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »