“Zoals Maradona en Kaka”: ‘guardioleske’ De Bruyne gooit hoge ogen in buitenland en ook Duivels scoren punten

Oef. We leven weer. En minstens zo belangrijk: de Rode Duivels hebben zich weer met het voetbal verzoend. Dat werd opvallend belicht in de buitenlandse media, die het hebben over een geweldige wedstrijd tegen Roemenië (2-0) in een zinderende ambiance. Van het beste op dit EK voetbal al gezien, zelfs. Al steekt één man er met kop en schouders bovenuit: Kevin De Bruyne. Zelfs vergelijkingen met Maradona (AS) en Kaka (The Guardian) worden gemaakt, na een actie waarbij ‘KDB’ twee Roemenen dribbelt om Lukebakio te bedienen. 

Meer krantenkoppen in België

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Oranje mist op het EK een De Bruyne en een Lukaku

In de wedstrijd tegen Frankrijk bleek dat Oranje aanvallend tekortschiet. Op het middenveld ontbreekt een dirigent en voorin geeft aanvalsleider Memphis Depay niet thuis. “Er zijn genoeg redenen om heel rustig met twee beentjes op de grond te staan”

Lees meer »

Ernest Wijnboutique lanceert picknickmand: “Personaliseer met jouw favoriete wijn”

Ernest Wijnboutique nam onlangs een nieuwe start in het historisch centrum van Kortrijk en lanceert deze zomer een zorgvuldig samengestelde picknickmand. “Het bevat alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en gezellige tijd in de buitenlucht: een comfortabel dekentje, twee elegante glazen en een handige flesopener, allemaal verpakt in een stijlvol en herbruikbaar stoffen mandje”, zegt zaakvoerder Roy Veracx.<br

Lees meer »

Toch twee jaar effectieve celstraf voor ripdeal in Oostende

De Brugse strafrechter heeft een 26-jarige Oostendenaar alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in een ripdeal. De kompaan van Robin D. deelde zelfs een messteek uit aan het slachtoffer. De beklaagde kreeg van het hof van beroep een straf met uitstel, maar leefde zijn voorwaarden niet na.
The post Toch twee jaar effectieve celstraf voor

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »