Wát een machtssprint: beresterke Arnaud De Lie knalt in Zottegem naar Belgische titel

Met een ongelooflijk sterke sprint heeft Arnaud De Lie zich tot Belgisch kampioen wielrennen gekroond. De renner van Lotto Dstny haalde het in Zottegem van sprintkanonnen Philipsen, Merlier, Van Aert, Nys en Meeus. Het teleurstellende voorjaar meteen goedgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

Met Villa Bonnie openen John (55) en Nathalie (54) nieuw hotel in Knokke-Heist: “Alles is vernieuwd. Enkel de muren bleven staan”

Het laatst overgebleven hotel in Duinbergen heeft een nieuwe naam én is na acht maanden renovatie weer klaar om gasten te ontvangen. John Proot (55) en Nathalie Claeys (54) verbouwden de witte villa volledig naar hun smaak en doopten haar Villa Bonnie. “De huiselijke sfeer staat hier centraal. Voor de inrichting gingen we alle spullen zélf zoeken. Tot in Marrakesh

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

China zal ‘nooit’ dossier 23 dopingpositieve zwemmers delen met Amerika

De Chinese antidopingautoriteiten zullen “nooit” instemmen met het verzoek uit de Verenigde Staten om details vrij te geven van het onderzoek naar de 23 Chinese zwemmers die vlak voor de Olympische Spelen in Tokio positief testten op een verboden middel. Het Amerikaanse antidopingbureau USADA en leden van het Congres hebben om publicatie van het dossier gevraagd.

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »

Luchtverkeer in Seoel tijdelijk verstoord door afvalballonnen uit Noord-Korea

De Incheon-luchthaven in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft 3 uur lang de start-en landingsbanen gesloten nadat enkele afvalballonnen uit Noord-Korea waren gespot. Eén ballon kwam op het tarmac terecht. Daardoor was het luchtverkeer tijdelijk verstoord. Noord-Korea heeft de afgelopen weken honderden afvalballonnen over de grens gestuurd als "vergelding tegen Zuid-Koreaanse propaganda".

Lees meer »