Waarom liberalen wachten om zich kandidaat-voorzitter te stellen en welke rol Rutten en Lachaert daarin spelen

De onbekende Tineke Van hooland doet een gooi naar het Open Vld-voorzitterschap, ex-staatssecretaris Eva De Bleeker denkt aan een groepskandidatuur. Maar in de coulissen gonzen vele namen. Waarop wachten ze eigenlijk? “De partij is niet alleen op zoek naar een voorzitter maar ook naar de te varen liberale koers.” 

Meer krantenkoppen in België

Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark

Lees meer »

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »