Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog maar een maand oud”

Onbekende vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag elf geparkeerde wagens beschadigd in de Kasteelstraat in Zwevegem. Telkens werd op de zijspiegel getrapt. De politie onderzoekt de zaak. “Mijn auto was nog maar een maand oud”, aldus een van de getroffen buurtbewoners.

Heel wat inwoners van de doorgaans rustige Kasteelstraat in Zwevegem, werden zondagochtend wakker met een onaangename verrassing. De ene na de andere geparkeerde auto had duidelijk een stevige slag op trap op de zijspiegel gekregen. Spiegels werden overgeplooid of verloren de spiegelkap. De meeste buurtbewoners konden ’s morgens voorzichtig hun spiegel herstellen maar hier en daar is toch grotere schade.

“Ik was die ochtend gewoon opgestaan toen plots een van de buren aanbelde”, getuigt een 26-jarige inwoonster van de Kasteelstraat. “Die vertelde dat er overal in de straat auto’s beschadigd waren en die die van ons er ook tussen zaten. Zowel mijn auto als die van mijn vriend kregen duidelijk een stamp op de zijspiegel. Bij hem lag de kap eraf en er zit een kras in. Mijn spiegel heb ik gelukkig kunnen herstellen en hij werkt nog. Mijn auto is nog maar een maand oud.”

Akelig gevoel

“We wonen hier ook nog maar een maand in de straat. Dit geeft wel het akelige gevoel dat het nog eens kan gebeuren. Ik heb geen idee wie dit gedaan zou kunnen hebben. Een buurvrouw vertelde dat er rond 2 uur ’s nachts wel wat lawaai te horen was in de straat maar zelf ik heb ik niets gemerkt. Ik hoop dat ze de schuldigen vinden maar ik vrees dat we daarin realistisch moeten zijn.”

De politie van zone Mira is op de hoogte van het opmerkelijke incident en onderzoekt de zaak. Concrete sporen naar de verantwoordelijken zijn er momenteel niet. Wie iets gezien heeft of camerabeelden ter beschikking kan stellen, wordt gevraagd om de politie te contacteren.

(JF)

The post Vandalen trappen spiegels van 11 geparkeerde wagens in Zwevegem: “Mijn auto was nog maar een maand oud” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Henriette (76) van bekend buurtwinkeltje is ereburger van Koolkerke: “Ze verdient dit na een leven hard werken inzet voor de gemeenschap”

Zondagavond werd de 76-jarige Henriette Ameloot uitgeroepen tot ereburger van Koolkerke bij Brugge. Henriette baatte er maar liefst 55 jaar een buurtwinkeltje uit, waarover twee jaar geleden een documentaire werd gedraaid.
The post Henriette (76) van bekend buurtwinkeltje is ereburger van Koolkerke: “Ze verdient dit na een leven hard werken inzet voor de gemeenschap” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump wil kooigevecht tussen “gemene” immigranten en Amerikaanse vechters organiseren

Donald Trump (78) heeft opnieuw grove uitspraken gedaan over illegale immigranten die de Amerikaans-Mexicaanse grens oversteken. Tijdens twee campagnebijeenkomsten in Washington en Philadelphia lanceerde de Amerikaanse ex-president het bizarre idee om een kooigevecht tussen immigranten en Amerikaanse vechters te organiseren. “Deze mensen zijn taai, gemeen en smerig”, sneerde hij.

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Vzw Weg-Wijs helpt kwetsbare mensen in Zwevegem: “We brengen culturen samen”

Begin juli 2021 werd de vzw Weg-Wijs opgericht. “We willen mensen uit kansengroepen, met bijzondere aandacht voor kinderen en gezinnen, samen met een ‘wegwijzer’ (lees: vrijwilliger) op weg helpen, zeg maar wegwijs maken in een aantal belangrijke domeinen zoals taal, integratie, huisvesting… en hen zo begeleiden naar een actief burgerschap”, vertelt ons Marc Claeys.
The post Vzw Weg-Wijs helpt

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft voor de rechtbank op het Amerikaanse eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen in de Grote Oceaan, schuld bekend aan het samenzweren om geheime defensie-informatie te verkrijgen en te publiceren. Met zijn schuldbekentenis bekrachtigde de 52-jarige Assange de deal over zijn vrijlating die hij met de Verenigde Staten heeft gesloten.

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerk en politiekantoor in Dagestan: minstens drie doden

Er zijn nagenoeg gelijktijdig twee aanvallen geweest op verschillende plaatsten in Dagestan, een autonome republiek van de Russische Federatie, gelegen aan de Kaspische Zee. Schutters openden het vuur op een synagoge, een orthodoxe kerk en een politiekantoor. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn daarbij twee politieagenten gedood en vielen er ook minstens dertien gewonden. Er zou ook een priester

Lees meer »