Sarrako gaat zomer in met nieuwe trainer

De damesploeg van Sarrako blijft in 3de provinciale spelen en start in september zelfs met een tweede damesploeg in 4de provinciale. Een paar weken geleden lanceerden de volleybalsters een oproep om een nieuwe trainer te vinden… en met succes!

“Momenteel sluiten we het seizoen af met een reeks proeflessen voor jongens en meisjes van het 2de, 3de en 4de leerjaar”, aldus jeugdtrainsters Karen Claeys en Nancy Vandaele. “Op een speelse manier brengen we hen de beginselen bij van het volleybalspel. Zo kunnen zij die dat willen, starten in de 2.0-reeks. Dat is 2 tegen 2 en wordt er volop ingezet op leren vangen en toetsen. Vervolgens zijn er de U13, de U15 en de U17. Momenteel kunnen jongens blijven meespelen tot in de U13, daarna is het volleyballen uitsluitend weggelegd voor meisjes en dames in Kortemark. En die dames trainen, was tot voor kort een probleem, want er was geen trainer meer.”

“Trainers zijn sowieso heel moeilijk te vinden”, vervolgt Nancy. “Ikzelf besloot na een lange carrière te stoppen met het coachen en trainen van de damesploeg. Ik had het gevoel dat ik hen niks meer kon bijleren. Dan is het beter om in schoonheid te eindigen. We hadden oorspronkelijk iemand gevonden, maar die haakte af. De speelsters gingen toen zelf op zoek en wie zoekt, die vindt, zo is gebleken.”

“Vanaf september wordt de damesploeg in Promo 3 getraind door Dawid Samek uit Houthulst. Hij was actief als trainer bij Langemark en heeft een pak ervaring in beachvolley. Zoals de naam doet vermoeden, is Dawid afkomstig uit Polen. De trainingen zullen dus een beetje een internationaal elan krijgen, want alle communicatie gebeurt in het Engels. De speelsters die van de U17 overkomen, starten in een nieuwe damesploeg die zal aantreden in Promo 4.”

“Zo kunnen deze speelsters zich wat verder bekwamen. Er zijn in 4de provinciale ook geen reservematchen die de hoofdwedstrijd voorafgaan. Voor deze nieuwe ploeg kunnen we rekenen op speelsters uit eigen rangen die hier de trainingen zullen geven.”Wie interesse heeft om te starten met volleybal, kan meer info krijgen via 0472 45 74 31. (Jeffrey Dael)

The post Sarrako gaat zomer in met nieuwe trainer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant”

Klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft ook in beroep opschorting van straf gekregen voor het beschadigen van een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Tijdens een spraakmakende actie kleefde de Bruggeling zich vast aan het wereldberoemde werk.
The post Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant” appeared first on

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Deze BV’s grijpen opnieuw naast deelname aan ‘Tien om te zien’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »

Voorzitter TransportBond hekelt kritiek op truckchauffeurs: “Ook de samenleving moet verantwoordelijkheid nemen”

Het was chaos op de weg gisteren. Maar liefst zeven uur lang was de E34 richting Knokke afgesloten tussen Vrasene en Sint-Gillis-Waas na een ongeval met meerdere vrachtwagens. Er moet meer aandacht gaan naar maatregelen om het rijgedrag van truckchauffeurs te controleren, schreef onze opiniërend hoofdredacteur Kris Vanmarsenille daar vanochtend over. “Die aanname richt zich ten onrechte op de individuele

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Gezinnen sparen kleiner deel van hun inkomsten

De spaarquote van de Belgische gezinnen is in het eerste kwartaal van dit jaar uitgekomen op 14 procent. In het vierde kwartaal van vorig jaar was dat nog 15,1 procent, zo blijkt uit cijfers van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank.

Lees meer »

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »