Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan de burgemeesterssjerp van Koksijde moeten helpen

Sander Loones (N-VA) pakte zondagmiddag op het strand van Oostduinkerke uit met zijn kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Hij bevestigt nog maar eens dat hij de burgemeesterssjerp van Koksijde-Oostduinkerke ambieert, maar dat het ook zijn taak is om eerst West-Vlaanderen op de kaart te zetten in Brussel.

Lijsttrekker Sander Loones voelt zich gesterkt door de goede verkiezingsresultaten van N-VA: “Zes jaar geleden hadden we al een fenomenaal resultaat met 26 procent van de stemmen. Op 9 juni behaalden we 37,5 procent! Ik ben de trotse kopman van een groep die al jaren voorstellen voor verandering brengt vanuit de oppositie! In oktober trekken we naar de verkiezingen met onze oude getrouwen, de gemeenteraadsleden.”

“Patricia Vandenbroucke zal blijven ijveren voor de lokale economie. Greet Verhaeghe zal de verenigingen opnieuw in het hart van onze gemeente zetten. Peter Hillewaere is onze man van de veiligheid. Adelheid Hancke en Pascale Baeselen zijn de stemmen van onze deelgemeente Wulpen. Dirk Decorte uit Baaldje staat voor authenticiteit en Koen Ringoot, directeur van de Leerwijzer is onze man van het onderwijs. Hij wil onze kinderen alle kansen te geven. ”

Nieuwkomers

Daarnaast zette Sander alle nieuwkomers even in de kijker, waaronder ook enkele onafhankelijken. Hij prijst hun talenten en hun inzet en benadrukt dat ze samen een perfecte weerspiegeling zijn van de Koksijdse samenleving: mensen uit de zorg en hulpverlening, het verenigingsleven, straffe ondernemers, juristen, een kandidaat uit de Volksunie-stamboom,…

Jongste kandidaat

Hoogstwaarschijnlijk staat ook de allerjongste verkiezingskandidaat op de lijst van Samen met Sander. “Dat is Simon Pollentier”, zegt Sander. “Hij is pas 17 en stuurde mij een bericht dat hij voor ons team wilde gaan! We hebben hem op de 18de plaats gezet omdat hij net voor de verkiezingen, in september, 18 jaar wordt! Hij zal de stem van onze jongeren vertegenwoordigen!”

Verrassende lijstduwer

“Verrassende lijstduwer is Rita Gantois. Zij was cultuurschepen toen N-VA nog deel uitmaakte van de meerderheidscoalitie. Ze had een tijd geleden de politiek vaarwel gezegd. “Ik heb er heel goed over nagedacht of ik wel zou terugkeren”, zegt Rita. “Maar ik vind dat ik de verantwoordelijkheid moet nemen, en 14 dagen geleden heb ik de knoop doorgehakt!”

Sander besluit: “Komt er een nieuwe burgemeester in onze gemeente? Of blijft alles bij het oude? Da?t is de keuze die iedereen zal moeten maken. Ik ben alvast voluit kandidaat-burgemeester. We wonen in een prachtige gemeente! Maar de politiek moet beter. Er is dringend nood aan een andere stijl van besturen. Er moet terug geluisterd worden naar onze inwoners. Ze verdienen meer respect.”

“Vandaag worden te veel beslissingen van bovenuit doorgeduwd. Onze mensen krijgen zelfs vaak de kans niet om eerst hun gedacht te zeggen. Zo besturen, dat is toch niet meer van deze tijd? Ook inhoudelijk zijn nieuwe keuzes nodig. Er gaat er nog te veel aandacht naar prestigeprojecten, en te weinig naar waar onze inwoners echt van wakker liggen.”

(MVQ)

The post Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan de burgemeesterssjerp van Koksijde moeten helpen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen

Achter de huizen parallel met de Stationsstraat is de voorbije maanden hard gewerkt aan de realisatie van de Groene Corridor, een recreatieve groene doorgang tot aan de spoorweg. Nu de werken achter de rug zijn, werd de Groene Corridor officieel geopend.
The post Adinkerke krijgt groene doorgang met zitbanken en speeltoestellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »