Priester Bert Moreels verlaat Deerlijk

Op 1 oktober neemt priester Bert Moreels een nieuwe functie op in het dekenaat Torhout-Gistel. Na zes en een half jaar inzet in de pastorale eenheid te Deerlijk, trekt hij naar het noorden van ons bisdom om er meewerkend priester te worden in de dekenij.

Priester Bert (48) was in Deerlijk nauw betrokken bij de vieringen, de jeugd en de scholen. Hij trok vorig jaar ook mee naar de Wereldjongerendagen in Lissabon.

Het is met pijn in het hart dat hij zijn werkterrein verlaat. Bert: “Het was voor mij een leerrijke periode met veel contacten met de priesters. Ik ontmoette hier veel mensen die mij levenswijsheden meegaven.’’

Het heiligdom in Lourdes was en is zowat zijn tweede thuis. “Ik ben er graag en hoop dit ook in mijn nieuwe opdracht te kunnen integreren.”

(MVD)

The post Priester Bert Moreels verlaat Deerlijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents is ambitieus”

Bram Bogaerts gaat zijn achtste BNXT-seizoen in, na vier jaar Kangoeroes en drie jaar bij Liège Basket. Vanaf eind juli krijgt hij een vaste stek in de regio, waarin hij hoopt met Kortrijk Spurs een aardig basketseizoen te spelen. Ervaring en multi-inzetbaarheid, die kwaliteiten typeren hem.
The post Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents

Lees meer »

KIJK. Kerstman op vakantie in Disneyland Paris

De zomer is nog maar net begonnen, maar nu al duikt de eerste kerstman op. Al is hij uiteraard nog niet aan het werk, maar geniet hij – samen met twee elfjes – van een dagje zomerse vakantiepret in Disneyland Paris. De kerstman gilt de longen uit zijn lijf in de attracties, danst mee tijdens de parade en knuffelt Mickey

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »