Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels Tennis & Padel: “Ons kernteam zorgt nu al voor een nieuwe drive binnen de club”

Sint-Michiels Tennis & Padel heeft met Piet De Langhe een nieuwe voorzitter. Hij volgt Henk De Vuyst op die tien jaar die functie waarnam. “Wat we met het vorige bestuur hebben ingezet, een verdere professionalisering van de club, willen we nu verderzetten, mits het behoud van het familiale karakter.”

Piet De Langhe (50), zaakvoerder van het Brugse communicatiebureau Digicreate, is een vijftal jaar lid bij Sint-Michiels Tennis & Padel, waar hij zich drie jaar binnen het bestuur bezighield met alle interne en externe communicatie. “Blijkbaar is het zo dat de uittredende voorzitter zijn opvolger voorstelt. Mijn naam kwam naar voor, zij het met toen een beperkt bestuur van zeven mensen.”

“Om een club met een 800-tal leden te leiden was dat te weinig. Ik heb dan eerst bekeken of ik een team met voldoende mensen kon verzamelen die in het project geloven en mij wilden volgen in enkele wijzigingen die ik wilde doorvoeren. Ondertussen zijn we met 14 in een kernteam. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, met daarnaast vele anderen die in de verschillende onderdelen meewerken. Ik merk nu al dat dit een nieuwe drive binnen onze club geeft.”

Geluidsmuur

Piet is zelf meer een tennisser. Af en toe doet hij voor het plezier aan padel. “In het begin, drie jaar geleden toen de padelterreinen er kwamen, waren er twee gescheiden groepen. We merken dat veel leden ondertussen voor zowel tennis als padel kiezen. Op die manier mengen die groepen zich met elkaar.”

“Dat hebben we ook vorige vrijdag tijdens onze heel succesvolle racketavond ondervonden. Vorige maand hadden we in tennis ons dubbeltornooi met 400 deelnemers. Naar de toekomst zijn er uitdagingen: het plaatsen van een geluidsmuur, de overkapping voor padel en de tennisterreinen die helemaal heraangelegd dienen te worden.”

“De vraag is wanneer en of we dat in gravel of hardcourt zullen doen of met een ondergrond waar er het hele jaar door kan op gespeeld worden.”

(AC)

The post Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels Tennis & Padel: “Ons kernteam zorgt nu al voor een nieuwe drive binnen de club” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier neemt deel aan laatste training voor afreis naar Stuttgart, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Steekpartij in Rijkevorsel: minderjarigen van 16 en 17 jaar oud worden voorgeleid bij jeugdrechter, meerderjarige moet voor onderzoeksrechter verschijnen

In de nacht van zaterdag op zondag is in Rijkevorsel, in de Antwerpse Kempen, een man lichtgewond geraakt bij een incident waarbij ook wapens werden aangetroffen. Het is nog heel onduidelijk wat er exact gebeurde, vijf mensen werden voor verhoor opgepakt. Zondagavond werd beslist dat twee minderjarigen en een meerderjarige worden voorgeleid bij respectievelijk jeugdrechter en onderzoeksrechter.

Lees meer »

“We zijn voor niemand bang”: ex-Genkspeler Hagi viert groepswinst met Roemenië na gelijkspel (1-1) tegen het ook geplaatste Slovakije

Slovakije kon zijn perspectief op de groepswinst niet waarmaken – die is voor Roemenië na de onderlinge 1-1. Beide teams vierden de KO-fase met dat gelijkspel, maar niet dat ze het op een akkoordje gegooid hadden. De VAR bepaalde mee het resultaat met een discutabele strafschop die Razvan Marin voor Roemenië kon omzetten: “We hebben miljoenen Roemenen blij gemaakt.” De

Lees meer »

Kiwanis Club Oostende Noordzee 50 jaar actief

Kiwanis Club Oostende Noordzee, een van de 16 serviceclubs in Oostende, vierde vorig weekend haar halve eeuw maatschappelijk engagement in onze stad. “De sociale actie is voor de club de enige echte bestaansreden en is tevens de motor van de club”, aldus voorzitter Ruben Pannecoucke. En daar staat de strijd tegen kinder- en dus ook kansarmoede centraal.
The post

Lees meer »

Julian Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft in een rechtbankzitting op het Amerikaanse eiland Saipan zoals verwacht schuldig gepleit aan een schending van de Amerikaanse spionagewetgeving. Assange en het Amerikaanse gerecht sloten daarover eerder een deal: in ruil voor zijn schuldbekentenis mocht hij maandag al de gevangenis in Londen verlaten.

Lees meer »