Op badslippers bij de koning en zwoele muziek door de boxen: zo ging het er na Roemenië aan toe in de catacomben

Een handshake met de koning en een bank vooruit. Amadou Onana beschreef met een luide kreet het gevoel in de catacomben nog het best na de overwinning tegen Roemenië (2-0): “Vamooos!” Een inkijk in de kleedkamer van de Rode Duivels. 

Meer krantenkoppen in België

Ratten, ziektes en stank: jaarverslagen schetsen verontrustend beeld van onze gevangenissen

Ratten, schurft en stank. De jaarverslagen van de toezichtscommissies geven een schokkend beeld van de omstandigheden in onze gevangenissen. De Standaard nam de jaarverslagen door die maandag gepubliceerd werden bij de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTRG). Bijna de helft van de 34 commissies waarschuwt voor de gevolgen van deze gebrekkige gezondheidszorg.

Lees meer »

Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever

Na anderhalf jaar werken is het gebied tussen de Koninklijke Baan, de Leopold II-laan en de Rotonde helemaal heringericht. Het duingebied werd opgewaardeerd, de parking heraangelegd en ook het buurtparkje kreeg een grondige opknapbeurt. Alle werken zijn nu afgerond.
The post Nieuwe wandelpaden in de duinen, recreatief buurtpark en meer parking: Wenduine weer een stukje attractiever appeared first on

Lees meer »

Vijf jaar cel voor dodelijke straatrace op E40 in Beernem

De Brugse politierechtbank heeft een Britse twintiger veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor een dodelijk verkeersongeval. Een dertiger uit Zedelgem kreeg twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Bij het ongeval tijdens een straatrace op de E40 in Beernem kwam een passagier van de Brit om het leven.
The post Vijf jaar cel voor dodelijke straatrace op

Lees meer »

Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk door haar geloof”

Maandag werd Zuster Pascale, in het leven Maria Vandekerckhove, in de bloemetjes gezet voor haar 100ste verjaardag in Kortrijk. Raadslid Stephanie Demeyer overhandigde haar een bos bloemen en een mandje Kortrijkse delicatessen. De kok van WZC Sint-Vincentius zorgde voor fijne patisserie en broodpudding.
The post Zuster Pascale in de bloemetjes gezet voor 100ste verjaardag in Kortrijk: “Ze blijft sterk

Lees meer »

Vogels zorgen voor animo tijdens gemeenteraad

Woensdag 19 juni vond de laatste gemeenteraad voor het zomerreces plaats. Een vraag van Peter Velle (CD&V+) over ratten, vogels en katten zorgde voor heel wat animo en gelach bij zowel de raadsleden als het publiek, toen hij iets zei over de vogels in een vroegere tijd.
The post Vogels zorgen voor animo tijdens gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Nieuwe dimbare ledverlichting in Zulte

De straatverlichting in Zulte gaat sinds november 2022 volledig uit tussen 23.30 en 4.30 uur. Deze maatregel kwam er destijds door de energiecrisis. Het gemeentebestuur besliste om verlichting ook na het zwaartepunt van de crisis uit te laten, tot de straatlantaarns omgeschakeld konden worden naar ledverlichting.
The post Nieuwe dimbare ledverlichting in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »