Motorrijder (26) sterft na zware crash in Ieper: “De man was op slag dood”

Een 26-jarige motorrijder liet zondagavond het leven na een zware crash bij Ieper. De Fransman was op slag dood.

Het ongeval gebeurde zondagavond op de Krommenelststraat bij de Ieperse deelgemeente Dikkebus. “Een motorrijder kwam van de Noorderring en reed richting de rotonde met de Dikkebusseweg”, verklaart Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper.

Het ging mis in een flauwe bocht aan een oversteek op de Krommenelststraat voor wandelaars en fietsers richting Dikkebusvijver.

Hoge snelheid

“Wellicht kwam de motorrijder aangereden aan een zeer hoge snelheid en verloor hij daar de controle over zijn motor”, vervolgt Verdru. “De bestuurder, een man van 26 jaar uit Frankrijk, belandde tegen een duiker van een gracht en was op slag dood. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.”

Omleiding

“Omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk zijn, stuurt het parket geen verkeersdeskundige ter plaatse”, aldus Verdru. Diensten van politiezone Arro Ieper deden de vaststellingen, onder meer met behulp van een drone.

De Krommenelststraat bleef een tijdlang afgesloten vanaf de rotonde met de Dikkebusseweg tot het kruispunt met de Veldstraat, waar een ploeg van Brandweer Westhoek het verkeer omleidde. De brandweer plaatste ook een rode tent om de plek van het ongeval aan het zicht te onttrekken.

(TP)

The post Motorrijder (26) sterft na zware crash in Ieper: “De man was op slag dood” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Hoeveelheid antibiotica in ons voedsel kan kans op resistentie vergroten 

De hoeveelheid antibiotica in vlees en vis vergroot de kans op resistentie, waarschuwt het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG). Uit een studie bij wasmotlarven blijkt dat zelfs een tiende van de ‘veilige’ dosis bacteriën bestand kan maken tegen antibiotica. Dat is een probleem voor de volksgezondheid. De huidige regelgeving onderschat het risico en moet herzien worden, zeggen de

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Rapport bevestigt fouten met elektronische stemmen op 9 juni: “Impact op zetelverdeling valt niet uit te sluiten”

Het orgaan dat toeziet op het verloop van het elektronisch stemmen heeft vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde stembiljetten kregen bij de verkiezingen. Dat schrijft De Standaard op basis van een rapport, dat ook onze redactie heeft kunnen inkijken. "Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling", concluderen de experts.

Lees meer »

Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Een 40-jarige man die in de ruime regio rond Parijs woont is vrijgesproken op verdenking van oplichting van houtbedrijf Omniplex in Harelbeke. Daar werd een factuur van 60.000 dollar vervalst maar de rechter oordeelde dat K.K. daarvoor geen schuld treft. “Zijn verhaal is plausibel”, oordeelde de rechter.
The post Parijzenaar (40) vrijgesproken van vermeende oplichting houtbedrijf: “Verhaal kan kloppen”

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »