LIVEBLOG BK WIELRENNEN VROUWEN. Elitegroepje met Kopecky rijdt verder en verder weg van het peloton

Ook de vrouwen rijden vandaag het Belgisch kampioenschap wielrennen. Torenhoog favoriete is logischerwijs Lotte Kopecky. Al staat zij er in haar ploeg SD Worx helemaal alleen voor. Rijdt de wereldkampioene op haar eentje naar een vierde Belgische titel op de weg? Volg de koers op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Politie zet pro-Palestijnse studenten uit ULB-campus in Brussel

De politie is begonnen met de uitzetting van de pro-Palestijnse bezetters aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Rector Annemie Schaus had de bezetters gevraagd het gebouw te verlaten. Zij gaven geen gehoor aan de eis en bleven het gebouw B op campus Solbosch bezetten. De protesten aan de campus duren intussen al meer dan een maand.

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk onthardt en vergroent ook op 29 speelplaatsen: “300 extra bomen en 760.000 liter regenwateropvang”

Niet enkel op ons publiek domein, maar ook in de Kortrijkse scholen is de vergroeningsgolf sterk ingezet. “Intussen hielpen we sedert 2019 29 scholen op weg naar een groene speelplaats. Die maken niet enkel kinderen gelukkiger, ze zorgen bovendien voor klimaatrobuuste en biodiverse plekken in onze stad”, aldus Bert Herrewyn, schepen van Klimaat, Biodiversiteit, Kinderen en Jongeren.
The post

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Vreselijke gewelddaad jaagt nieuwe schokgolf door Duitsland: Philippos (20) overleden nadat hij door groep mannen in coma was geslagen

Er ontstond zondagavond naar verluidt eerst een woordenwisseling in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, maar toen viel een groep van wel tien jonge mannen twee vrienden aan. De 20-jarige Philippos T. raakte zwaargewond aan zijn hoofd en belandde in coma. Dinsdag bevestigde de politie dat hij aan zijn verwondingen is overleden. De vreselijke

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Bende-overlever David Van de Steen: “Ik kan en wil me niet meer de les laten spellen door een onbekwame en corrupte justitie”

David Van de Steen, die als kind bij de overval van de Bende van Nijvel in Aalst werd neergeschoten en het als enige van zijn gezin overleefde, laat via sociale media weten waarom hij vandaag niet aanwezig was op een speciale bijeenkomst van het parket met de nabestaanden van de slachtoffers. Op Facebook spreekt hij van “een onbekwame en corrupte

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. UNRWA: “Grootschalige plundering en smokkel” verhinderen levering humanitaire hulp

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gezegd dat de zware gevechten van het Israëlische leger tegen Hamas in de stad Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, bijna voorbij zijn. Dat betekent echter niet dat de oorlog in Gaza bijna afgelopen is, aldus de premier. Zodra de hevige gevechten in Gaza voorbij zijn, zal Israël volgens Netanyahu meer troepen inzetten

Lees meer »