Leerlingen VTI Oostende fleuren ADL Cluster in Kapucijnenstraat op

Jongeren uit de richting schilderen en decoratie van het VTI fleurden de voorbije maanden de gemeenschappelijke ruimtes van de ADL Cluster Oostende op.

ADL Cluster Oostende biedt gespecialiseerde hulp aan personen met een handicap. Het vormt een onderdeel van de vzw Squatina. De ADL cluster in de Kapucijnenstraat biedt veertien aangepaste appartementen voor bewoners met een fysieke beperking. De samenwerking met het VTI zorgt voor een verbeterde leefomgeving voor de bewoners.

De maandenlange aanwezigheid van jongeren uit het vijfde en zesde jaar versterkte bovendien de banden tussen de bewoners en de bredere gemeenschap. Niet toevallig vormen maatschappelijke betrokkenheid en inclusief wonen belangrijke pijlers bij de ADL Cluster Oostende.

(foto BVO)

The post Leerlingen VTI Oostende fleuren ADL Cluster in Kapucijnenstraat op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

600 personen werpen unieke blik achter schermen van vroegere Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

Toen de vijf feestelijke avonden met rondleidingen en concert in het Augustinessenklooster aan de Budastraat werden aangekondigd, was er duidelijk veel interesse. Na twee dagen waren die al uitverkocht. “We vieren het einde van de restauratiewerken aan de buitenschil en laten mensen kennismaken met deze erfgoedparel aan de buiten- maar ook de binnenkant”, zegt Philippe De Coene, schepen van Onroerend

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen roept werkneemsters op om zich te laten testen op borstkanker

Met infosessies over borstkankerscreening wil het maatwerkbedrijf ’t Veer helpen om het bewustzijn bij zijn vrouwelijke werknemers rond borstkankerpreventie te vergroten. De infosessies gebeurden met de steun van de borstverpleegkundige van AZ Delta Menen.
The post Maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen roept werkneemsters op om zich te laten testen op borstkanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finland start (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel

Op zondag 7 juli om 16 uur trekt de eeuwenoude optocht, de Godelieveprocessie, door het stadscentrum. Naar goeie gewoonte wordt er extra reclame gemaakt voor het event en dat gebeurt nu onder een nieuwe huisstijl.
The post Nieuwe vlaggen voor Godelieveprocessie in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Koken uit een beerput en slapen in oude treinwagons: de strijd barst los in de eerste week van ‘Met vier in bed’

De bedden zijn opgemaakt, het aperitief staat koud en de ontbijttafels zijn gedekt. De B&B-uitbaters uit het nieuwe seizoen van ‘Met vier in bed’, vanaf maandag 1 juli bij VTM, gooien al hun charmes in de strijd om hun concullega’s te imponeren met een betoverende overnachting. Welke B&B-uitbaters verzamelen de meeste bedjes en mogen de ‘Met vier in bed’-trofee aan

Lees meer »

Drugs dealen ‘om elektrische step te kopen’ levert jaar cel op

Twee mannen van 21 en 63 jaar uit Moeskroen kregen een celstraf van respectievelijk twee jaar en een jaar cel met uitstel omdat ze in opdracht van dealers drugspakketjes afleverden aan de kust. Vooral de 63-jarige P.V. had daar een vreemde reden voor. “Ik had 900 euro nodig om een elektrische te kunnen kopen”, sprak hij.
The post Drugs

Lees meer »

Grootste mannelijke hond ter wereld sterft op driejarige leeftijd

Hij werd genoemd naar het hoofdpersonage van ‘Home Alone’, Kevin. De Duitse dog uit het Amerikaanse West Des Moines in de staat Iowa was de grootste mannelijke hond ter wereld. Maar nu is hij niet meer. Het dier stierf onverwacht op driejarige leeftijd, slechts enkele maanden na de vorige recordhouder.

Lees meer »

“De Romeo’s mochten alles, wij mochten geen andere acteerjobs aannemen”: waarom Trudy en Pierrot passen voor ‘Familie’-reünie

Waar blijven Trudy en Pierrot? Het is de vraag die menig ‘Familie’-fan zich stelt, nu duidelijk is welke personages een comeback maken in de seizoensfinale waarin de familiereünie van de Van den Bossches centraal staat. Maar liefst vijf acteurs keren even terug, maar de vlieger van oudgedienden Silvia Claes (48) en Guillaume Devos (42) ging letterlijk en figuurlijk niet op.

Lees meer »