Justine Ghekiere pakt brons op BK wielrennen: “Toch tevreden met mijn podiumplaats”

Justine Ghekiere nam zondag in Zottegem vrede met brons op het BK op de weg. De renster van AG Insurance-Soudal verloor het sprintje voor de tweede plaats van Sanne Cant, op ruime afstand van winnares Lotte Kopecky. De 28-jarige West-Vlaamse was na afloop tevreden over haar koers.

“Het is jammer dat ik niet tweede ben maar het is nu zo”, zei ze aan de finish. “Toen Lotte Kopecky vertrok leek het alsof wij stil stonden. Niemand had een antwoord op haar versnelling. Bovendien haperde mijn versnellingsapparaat ook nog eens. Ik kon niet op de grote molen geraken.”

“Ik probeerde het daarna nog even om alleen naar haar toe te rijden maar er bleken dan nog 25 kilometers te rijden. In mijn eentje zou ik dat gat nooit kunnen dichtrijden. Daarom zocht ik mijn eigen tempo op en liet ik me terug inrekenen door mijn vroegere groepje.”

Klasse apart

Lotte Kopecky was zondag andermaal outstanding. “Zij heeft opnieuw laten zien dat zij echt wel de beste renster in België is”, knikte Ghekiere. “Ze rijdt niet voor niets in de regenboogtrui. Lotte is een klasse apart. De sprint voor de tweede plaats? Ik wist dat ik te kort zou komen tegenover Sanne Cant.”

“Ik ben niet zo explosief. Ik wou de sprint inzetten vanachter haar rug maar ze drong me in de laatste kilometer de kop op. In de laatste meters naderde ik nog, maar Sanne had wellicht nog wat over. Ik ben al bij al zeer tevreden met mijn podiumplaats.”

West-Vlamingen in top 10

Met Jesse Vandenbulcke uit Geluwe op plaats zes en Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe op plaats zeven, haalden nog twee West-Vlaamse dames de top 10.

The post Justine Ghekiere pakt brons op BK wielrennen: “Toch tevreden met mijn podiumplaats” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire: “Ik slikte Valium om optredens door te komen”

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie

De uitbater van het voormalige clandestiene bordeel Villa Relaxia in de Hoog-Brabantlaan in Sint-Andries bij Brugge is ook in beroep veroordeeld tot een jaar cel voor prostitutiemisdrijven ten aanzien van dertien slachtoffers.
The post Uitbater van massagesalon in Brugge veroordeeld voor illegale prostitutie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie affiches liggen al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen, naast die van de Rode Duivels, al twee duels vast. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update wanneer een nieuwe achtste finalist bekend is.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

Voormalig ICT’er van Brugse AZ Sint-Jan naar rechter voor hacken computers vrouwelijke collega’s

Een 42-jarige man uit Zedelgem die lange tijd als ICT’er werkte in het Brugse AZ Sint-Jan moet voor de strafrechter verschijnen, onder andere omdat hij de computers van zijn vrouwelijke collega’s hackte ‘om leuke privéfoto’s’ te kunnen stelen, wat deze krant vorige week aan het licht bracht. Dat heeft de raadkamer in Veurne vandaag beslist. De man verschijnt wellicht in

Lees meer »

Opblaasbootje met 350 kilo coke: Nederlander (31) betrapt en probeert zwemmend te vluchten

Een Nederlandse drugscrimineel is maandag gearresteerd in het Britse Suffolk nadat hij werd betrapt op het smokkelen van 350 kilo cocaïne met een opblaasbootje. De drugs hadden een straatwaarde van 37 miljoen pond, omgerekend bijna 44 miljoen euro. De 31-jarige Nederlander probeerde volgens de Britse veiligheidsdienst nog te ontsnappen door naar de kust te zwemmen, maar werd uiteindelijk toch gevat.

Lees meer »

Geen uitslaande vlammen, maar daarom niet minder gevaarlijk: hoe gaan hulpdiensten tewerk bij brand als in Luikse woontoren?

Het waren spectaculaire beelden van hoe bewoners van de Luikse Kennedytoren maandagavond werden geëvacueerd met hoge brandweerladders en helikopters. Maar hoe pakken de hulpdiensten zo een brand in een torengebouw aan, welke middelen kunnen ze inzetten, en vooral: wat kan je als bewoner doen als je gevangen zit op de drieëntwintigste verdieping?

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen maar liefst vijf (!) oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, Bart en Guido maken hun rentree in de soap voor een reünie van de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky

Lees meer »