Jasper Sabbe beste provinciegenoot in Brugse triatlon

Met zo’n tweeduizend deelnemers was de 20ste of de feesteditie van de Triatlon Brugge volzet en ook de weergoden waren de triatleten goed gezind.

Joris Basslé kwam in eigen stad als eerste nabij de Carmersbrug uit het water. Hij had omwille van rugklachten enkel voor het zwemmen gekozen. Dus was het uitkijken naar wie er achter hem in stelling kwam. Het waren vooral Joran Driesen en Tom Vander Hoogerstraete als winnaar van vorig jaar die de wedstrijd maakten. Driesen leek uiteindelijk de sterkste loper en won na een aanslepende blessure bij zijn seizoenstart met bijna een minuut voorsprong.

Eerste West-Vlaming

Jasper Sabbe uit Dadizele finishte daarna als eerste West-Vlaming. “Derde worden in Brugge. Ik ben echt supercontent”, glundert de triatleet van SMO. “Ik deed het hier elk jaar met een plaats beter, een podiumplaats was er nog niet. Vorig jaar werd ik vierde.” Bij het begin van het lopen had Jasper er nochtans weinig hoop in. “Ik liep op de vijfde stek met bijna twee minuten achterstand. Vorige week in Kortrijk kon ik een minuut dichtlopen. Dubbel zoveel leek mij toch moeilijk om te doen. Ik zette door en kon zo Tom voorbijsteken. Even later tot mijn eigen verbazing ging dat ook nog bij Sander. In die laatste kilometer ben ik er echt voor gegaan”, aldus Sabbe die volgende week met zijn Franse ploeg naar Bordeaux trekt.

Sander Heemeryck moest net als vorig jaar tevreden zijn met een vierde plaats. Tom Mets werd vijfde nabij de molens op de Vesten van Brugge. Zijn echtgenote Lore Vanclooster won in haar laatste jaar de wedstrijd bij de vrouwen (2u10’36). Linde Herreman werd als snelste zwemster uiteindelijk derde na Isabel Geerardyn.De race bij de trio’s werd gewonnen door Luka Baert, Loewis Kinget en Aaron Decloedt van het Triatlon Brugge Team.

Individueel was er nog een top 10 plaats voor de Bruggelingen Camiel Vandenbussche, Jonas Delrue en Ward Denolf. Bondscoach wielrennen Sven Vanthourenhout volgde daarna op plaats twaalf. De triatlon was tevens het BK voor brandweerlui met winst voor Christel Mathys (dames), Maarten Pieters (heren -40) en Benedikt Pype (heren +40). (ACR)

The post Jasper Sabbe beste provinciegenoot in Brugse triatlon is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »

VRT Canvas zendt vanavond “beste film aller tijden” uit en nieuwe docu over regisseur Chantal Akerman

Chantal Akerman, een van de grote Belgische regisseurs, staat vanavond centraal op VRT Canvas. De nieuwe documentaire ‘Chantal Akerman – Altijd onderweg’ laat je kennismaken met enkele hoogtepunten uit haar carrière. En meteen daarna volgt ‘Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles’, haar film die in 2022 door het British Film Institute (BFI) tot "beste film aller tijden" werd

Lees meer »

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’

Dit jaar is ‘water’ het thema op de Open Tuindagen van de Landelijke Gilde, en ook deze keer zetten Caroline Blanckaert en Cris Huyghebaert hun tuinpoortje open voor bezoekers.
The post Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Het Q-Beach House is opnieuw geopend en nam zaterdag meteen een vlotte start. Daar had het optreden van Laura Tesoro en andere artiesten ongetwijfeld iets mee te maken. Er staan deze zomer nog enkele veelbelovende Sunset Concerten op het programma.
The post “Samen met de luisteraars volop genieten”: Q-Beach House opent opnieuw de deuren op het strand van Oostende

Lees meer »