INTERVIEW. Tiesj Benoot over BK, Van Aert en Vingegaard: “Niemand van de ploeg durft geld inzetten dat Jonas het Tourpodium haalt”

Zondag rijdt Tiesj Benoot (30) een BK in zijn ‘achtertuin’. Na de hoogtestage met Visma-Lease a Bike is hij de enige Belg die weet hoe goed Jonas Vingegaard en Wout van Aert zijn richting de Ronde van Frankrijk. “Stel dat ik de voorbereiding hen had, zou ik nooit de Tourselectie hebben gehaald.” 

Meer krantenkoppen in België

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

“Mijn tweet klopt niet”: meest omstreden nieuwe minister van Nederland neemt vijf jaar na “ronduit racistische” uitspraken afstand van bericht

Jarenlang was ze de heraut van de “omvolkingstheorie”, de idee dat de oorspronkelijke Nederlanders worden vervangen door allochtonen en vreemde culturen. “Dat woord zal ik niet meer gebruiken, ik neem er afstand van”, zegt Marjolein Faber (64, PVV), de vertrouwelinge van Geert Wilders die de nieuwe minister van Asiel en Migratie wordt. Maar wat gelooft ze dan echt?

Lees meer »

Achter de schermen van musical ‘Sneeuwwitje’: “Gert Verhulst heeft een belangrijke bijdrage geleverd”

Vijfentwintig jaar na de première keert de allereerste musical van Studio 100 terug naar het toneel. Meer dan honderd crewleden hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om ‘Sneeuwwitje’ opnieuw tot leven te wekken. Wij namen een kijkje achter de schermen met producer Lore Hias, regisseur Stefan Staes en acteur Manu Van Acker. “Alles wordt gebudgetteerd, tot elk broodje en elke

Lees meer »

Bredense Anne-Laure loopt 90 (!) km tijdens The Longest Day: “Je kan veel meer dan je denkt”

Personal trainer en psychologisch consulent Anne-Laure Boucquaert uit Bredene werd tweede tijdens loopwedstrijd The Longest Day afgelopen zaterdag. Ze liep maar liefst 90 kilometer aan een stuk. Daarmee verbeterde ze haar eigen persoonlijk record, met bijna een marathonlengte.
The post Bredense Anne-Laure loopt 90 (!) km tijdens The Longest Day: “Je kan veel meer dan je denkt” appeared first

Lees meer »