Hongarije stuurt Schotland in slotminuut naar huis, bang afwachten voor afgevoerde Varga

Hongarije heeft Schotland en zijn feestfans met een kater naar huis gestuurd: in de absolute slotfase scoorde Kevin Csoboth de winning-goal. Al is Hongarije met de driepunter nog niet zeker van de KO-fase. Het land wacht voorts bang af over Barnabas Varga. Hij was na een botsing in de zestienmeter afgeschermd door een zeil op een draagberrie van het veld gevoerd. 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Deze formatie is uiterst ongewoon: precies wat nodig is”

“De euforie over de formaties ruimt plaats voor realisme. Er zijn – momenteel – geen andere coalities mogelijk, dat wil niet zeggen dat ze daarom onmogelijk zijn”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Door de uiteenliggende standpunten van de betrokken partijen, blijkt de federale formatie allesbehalve een sinecure te zijn. Want hoe ongewoon is deze formatie nu juist? En wie is

Lees meer »

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment”

De te slopen kerk van de Brandhoek is gestript van brandglas, beelden en schilderijen. Toch wou de vierjarige Elena Delporte er nog gedoopt worden. “De symboliek is belangrijk.”
The post Elena (4) krijgt unieke doop in gestripte kerk: “Hiervoor maakten we graag een uitzondering, het was een speciaal moment” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carl Devos scherp over fouten bij verkiezingen: “Dit is zeer slecht voor het vertrouwen in de politiek”

Dat bij de verkiezingen minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen, kan gevolgen hebben voor de zetelverdeling. Kan dat ook tot nieuwe verkiezingen leiden? Welke partijen weten zich benadeeld? En welke lessen vallen hieruit te trekken? Politicoloog Carl Devos (UGent) kent de antwoorden: “Dit zou tot grote ongerustheid moeten leiden.”

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Tekening van Klaas Verplancke siert opnieuw de cover van The New Yorker

De Zwevegemse illustrator Klaas Verplancke kreeg op vrijdag 21 juni een origineel en leuk cadeau voor zijn zestigste verjaardag: de hoofdredacteur van The New Yorker meldde hem dat zijn tekening ‘Chilling’ in juli op de cover van dit gerenommeerde Amerikaanse kunstmagazine zal prijken. Het is de tweede keer dit jaar dat deze eer de West-Vlaamse tekenaar te beurt valt.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »