Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend

De heraanleg van het historische centrum van Kortrijk werd zondag 23 juni feestelijk geopend met hapjes en drankjes van brasserie St. Medard en Wijnboutique Ernest. Livemuziek werd verzorgd door The Almost Swinging Jazz Band. Het museum 1302 was open voor bezoek deze namiddag.

Onder de aanwezigen Stefaan François (76), gewezen uitbater van café In De Wolken. Hij stopte zijn zaak in december 2022. Recent deed Wijnboutique Ernest er de deuren open. “Ik heb meer dan tien jaar in de werken gezeten. De Sint-Annazaal, de laatste huizen van het Begijnhof, de straatjes rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Als je ziet hoe het vroeger was, slechter kon het niet”, glimlacht Stefaan. “Het is goed dat het woonzorgcentrum Sint-Vincentius afgebroken is. De kerk krijgt meer ademruimte en er is een mooie verbinding met het Begijnhofpark. Wij wonen boven de wijnbar, dus we moeten niet ver lopen voor een glas wijn in een prachtige omgeving.”

Stefaan François, gewezen uitbater van café In De Wolken (huidige Wijnboutique Ernest) © MD

The post Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

HELP TEDESCO. Hoe zou u de zege over de streep trekken? Kruip in de huid van de bondscoach en geef aan wie u zou wisselen

De Rode Duivels spelen momenteel hun tweede EK-wedstrijd, tegen Roemenië. Eigenlijk is er maar één optie: winnen. Anders dreigt het verkeerd af te lopen. In onderstaande tool kan ú tijdens de match in de huid van bondscoach Tedesco kruipen en aangeven wie hij moet wisselen. Loopt het voor u niet naar behoren? Of zit een welbepaalde speler niet goed in

Lees meer »

Bange Duivels moeten toernooi heropstarten tegen Frankrijk

België plaatste zich woensdag tegen Oekraïne (0–0) langs een zijdeur voor de achtste finales van het EK. De angst om te verliezen leidde tot een slechte wedstrijd en kostte de Rode Duivels de groepszege. De Belgen moeten hun toernooi heropstarten tegen Frankrijk. Misschien is dat wel een goeie zaak.

Lees meer »

Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen

Na de gewelddadige dood van juf Annelies Verschaeve uit Geluwe werd het Juf Annelies Fonds opgericht. Er kwamen al heel veel giften. Ondertussen mocht men in vrije basisschool De Graankorrel Wervik drie nieuwe fietsen van verschillende groottes in ontvangst nemen.
The post Juf Annelies Fonds bezorgt De Graankorrel drie nieuwe fietsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol en iedereen wegstuift

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De aanval vond zondag plaats en eiste het leven aan zeker vijf mensen. Volgens de Russische autoriteiten werd hij uitgevoerd door Oekraïne met ATACMS, ballistische raketten van Amerikaanse makelij.

Lees meer »

“In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker

In een recente mediastorm heeft burgemeester Jean-Marie Dedecker krachtig gereageerd op de uitspraken van Marc Descheemaecker, die beweerde dat het schepencollege van Middelkerke meer leek op een komische serie dan op een serieuze bestuursploeg.
The post “In mijn rug kan geen mes meer bij, het is nu al een vogelpiekbord”: burgemeester Dedecker reageert fel op uitspraak Marc Descheemaecker appeared

Lees meer »

Saudi-Arabië meldt 1.301 doden tijdens hadj in Mekka

In Saudi-Arabië zijn bij de hadj, de jaarlijkse islamitische bedevaart, 1.301 pelgrims overleden. Dat meldt het officiële Saudische persagentschap. In Mekka steeg de temperatuur afgelopen week tot boven de 51 graden. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement.

Lees meer »