Het Graspop dat maar drie jaar leefde (en eindigde met grafschennis)

Graspop in Dessel het mekka voor hardrockers? Nu wel. Maar veertig jaar geleden was Poperinge het centrum van die wereld. Waar een piepjong Metallica op café ging, AC/DC pionierde, en een onfrisse kerkhofaffaire een einde maakte aan het feest.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

“We brengen zowel traditionele als vernieuwende volksmuziek”: Rik Couchez is algemeen coördinator folkfestival Gooikoorts

Het zijn drukke tijden voor Rik Couchez. De Deerlijkse muziekfanaat in hart en nieren staat in voor de algemene coördinatie en programmatie van het folkfestival Gooikoorts, dat plaatsvindt in het Vlaams-Brabantse Gooik. “Hoogtepunten genoeg. De Ierse groep Ziggy is voor de eerste keer te gast op Belgische bodem”, blikt hij vooruit.
The post “We brengen zowel traditionele als vernieuwende

Lees meer »

Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’

Dit jaar is ‘water’ het thema op de Open Tuindagen van de Landelijke Gilde, en ook deze keer zetten Caroline Blanckaert en Cris Huyghebaert hun tuinpoortje open voor bezoekers.
The post Maak kennis met Caroline haar ‘Tuin van de toekomst’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kevin De Bruyne over het boegeroep, zijn toekomst als Rode Duivel en zijn kinderen: “Gelukkig zaten zij niet in het stadion tegen Oekraïne”

Als aanvoerder van de Rode Duivels is Kevin De Bruyne (33) spaarzaam met woorden. Maar als hij iets zegt, dan wordt er geluisterd. Voor de clash met Frankrijk zet De Bruyne in een uitgebreid interview nog eens de puntjes op de i. Over zijn reactie op het boegeroep, Tedesco, Saoedi-Arabië, zijn toekomst en zijn grinta. Hello, this is your captain

Lees meer »