Het 4-daags feest van Deelfabriek was een groot succes

Deelfabriek Kortrijk hield van 19 tot en met 22 juni opendeurdagen. Vele honderden bezoekers tekenden present. Intussen maakte schepen Philippe De Coene bekend dat de kaap van 15.000 bezoekers gehaald is op 9 maanden tijd.

Het programma omvatte onder meer een speelfabriek en wateractiviteiten voor de kinderen, poppenkastvoorstellingen voor families, muziek, allerhande workshops, een repairdag, rondleidingen en barbecuehapjes van VORK. In een feestelijke setting kon je kennismaken met alle 20 projecten die hier gevestigd zijn. “Het waren topdagen met veel volk, wel iets minder dan met de opening vorig jaar, maar goed, het was druk”, zeggen Katrien Maes en dochter Magali Goeminne van Swop & Go, een ruilwinkel van kinderkledij.

“Ik ben zeer tevreden met de opkomst, ook voor mijn ruilbibliotheekje dat ik nu al een tijdje run. Het is altijd prettig om te zien hoe kinderen reageren op lees- en prentenboekjes, op sprookjes- en kleurboeken”, zegt vrijwilligster van Deelfabriek Veronique Ottevaere.

“Alle initiatieven werken op volle snelheid”

De Deelfabriek opende op vrijdag 13 oktober 2023 feestelijk de deuren. Intussen kreeg Deelfabriek Kortrijk in november 2023 de prestigieuze Europese Prijs voor Sociale Dienstverlening in de categorie ‘sterke samenwerkingen’. Deze jaarlijkse prijs gaat uit van het European Social Network (ESN). “De kernwoorden van Deelfabriek zijn solidariteit, vrijheid en samenhorigheid en dat merk je hier, waar je alles wat te maken heeft met delen, ruilen en herstellen vindt onder één dak”, zegt schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (Vooruit).

“Deze Europese sociale prijs in ontvangst mogen nemen was een mooie erkenning van het harde werk van de verschillende diensten in stad en OCMW en de vele vrijwilligersinitiatieven. Belangrijk is ook dat we zien dat de mensen goed hun weg vonden naar hier. De initiatieven werken op volle snelheid, en ook mini-VORK trok meteen veel bezoekers aan. We hebben met de opening gezegd dat we mikten op 25.000 bezoekers per jaar. Welnu, we hebben onlangs de kaap gerond van 15.000 bezoekers op 9 maanden tijd. Om precies re zijn 15.128. Daarbij mogen we 60 groepsbezoeken noteren en de vele passanten die dagelijks eens binnenkomen. Dat zijn er nog een 2.500 bij. We zijn zeer goed op weg.”

The post Het 4-daags feest van Deelfabriek was een groot succes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is er bij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »