Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is nodig”

De Brugse afdeling van Groen trapte zaterdagnamiddag haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op gang. “We willen onder meer inzetten op het vergroenen van de Brugse buurten, helpen om woningen energiezuinig te maken en pleiten voor een meer duurzaam toerisme”, zegt lijsttrekker Raf Reuse.

In de van vzw Yot, naast de Magdalenakerk, lanceerde Groen Brugge de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De Brugse groenen gaan de verkiezingen met vertrouwen tegemoet en verwijzen hiervoor naar de voorbije parlementsverkiezingen.

“Op 9 juni behaalden we in Brugge een mooie score van 10 procent en onze Brugse kandidaten boekten ook mooi persoonlijke resultaten”, zegt kopman Raf Reuse. Groen trekt met een volle lijst van 47 kandidaten naar de kiezer in Brugge.

Fractieleider in de gemeenteraad Raf Reuse is lijsttrekker en hij wordt geflankeerd door de ‘strategische kandidaten’ Karin Robert (2), Bert Kindermans (3), Andries Neirynck (4), Joppe Massant (5) en Nela Deleu Denisijevic (6). Katrien Cattoor is lijstduwer.

Zes speerpunten

Groen trekt de campagne in met zes speerpunten. De partij wil de Brugse buurten vergroenen en de open ruimte beschermen. “We zijn de enige partij die de Brugse Groene Gordel wil vrijwaren van beton”, meent Reuse.

Daarnaast moet er volgens Groen Brugge meer ruimte komen voor voetgangers en fietsers, zowel in de deelgemeenten als in een autoluwe binnenstad. De partij wil meer betaalbare huisvesting en wil de Bruggelingen helpen om hun woning energiezuinig te maken. Ook pleit Groen voor meer inspraak van de Bruggelingen in het beleid door wijkbudgetten in te voeren, waarmee de Brugse buurten beslissen over een deel van de stadsbegroting.

Daarnaast maakt Groen ook een prioriteit van toerisme. “Steeds meer Bruggelingen ervaren de schaduwzijden van het massatoerisme. Het evenwicht in onze stad lijkt zoek. Wij willen die balans herstellen met een ander beleid. We moeten niet meer, maar beter toerisme nastreven. Zo willen we inzetten op bezoekers die de tijd nemen om Brugge te ontdekken en het aantal cruiseschepen sterk beperken”, besluit Raf Reuse.

(PDV)

The post Groen Brugge lanceert verkiezingscampagne: “Er zit een schaduwzijde aan het massatoerisme, evenwicht herstellen is nodig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Jonge moeder (23) schudt vier maanden oude baby ‘uit frustratie’ hersenletsel: “Ik had nochtans eerst tot tien geteld”

Een 23-jarige jonge moeder uit Oudenburg staat voor de strafrechter omdat ze haar vier maanden oude dochtertje een hersenletsel schudde. “Ze leerden me tot tien te tellen als ik gefrustreerd was. Dat heb ik toen ook gedaan, maar ze stopte niet met huilen”, sprak de jonge moeder. Opvallend: omdat een deskundige liefst drie jaar wachtte met zijn verslag, werd ‘slechts’

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Tien vragen die leerlingen op hun scherm kregen bij de Vlaamse toetsen: hoe goed scoort u?

Voor het eerst legden alle leerlingen uit het vierde leerjaar en het tweede middelbaar centrale toetsen af. De resultaten van de nulmeting maken opnieuw duidelijk dat er nog heel wat uitdagingen zijn in ons onderwijs. Vooral voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen lagen de scores bijzonder laag. Hieronder vindt u tien vragen die leerlingen op hun scherm

Lees meer »