Gloednieuw AED-toestel bij VTI Oostende redt levens

Directie, stadsbestuur en sponsors huldigden een nieuw AED-toestel in op de gevel van het VTI. Het toestel hangt vlakbij het onthaal in de Stuiverstraat 108 en is toegankelijk voor iedereen.

Het apparaat is er gekomen met dank aan de vzw Heartsaver en met financiële steun van heel wat sponsors. Om de aanwezigheid van het AED-toestel in de verf te zetten, staan er in de buurt twee pijlen die de mogelijke gebruiker de weg wijzen. Voorafgaand aan de inhuldiging en aansluitende receptie met sponsors en buurtbewoners verzorgden leden van het opleidingscentrum ‘Six Minutes’ een infosessie over reanimatietechnieken en het gebruik van het toestel in kwestie. Op de foto: schepen Silke Beirens (Groen, vierde van links), preventieadviseur Nicolas Parrent en dames van serviceclub Soroptimist.

(foto BVO)

The post Gloednieuw AED-toestel bij VTI Oostende redt levens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twaalf koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in Oostendse Japanse Tuin: “Ons geheim? Elkaar blijven verrassen”

Op zaterdag 22 juni gaven veertien koppels elkaar in het bijzijn van vrienden en familie opnieuw het ja-woord in het prachtige decor van de Japanse Tuin. Eerder dit jaar bood Stad Oostende Oostendse huwelijksparen de kans om hun geloften te hernieuwen in een unieke locatie. “Ons vervelen? Helemaal niet! We genieten nog elke dag van elkaars gezelschap”, klinkt het bij

Lees meer »

Man (57) rijdt door rood licht na Rammsteinconcert in Oostende, rijdt wagen aan en gaat door het lint: 3 mensen naar het ziekenhuis

Vrijdagavond was er wat tumult ter hoogte van het Petit Paris in Oostende. Kort nadat het concert van Rammstein afgelopen was en de uittocht bezig was, reed een 57-jarige bestuurder door het rode licht en botste daardoor op een ander voertuig. Drie mensen werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht.
The post Man (57) rijdt door rood licht na

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

“Ineos is een stelletje ongeregeld. Het presenteert voor deze zo al complexe Tour liefst vier kopmannen”

En plots zei Carlos Rodriguez in de perszaal dat hij mikt op eindwinst in de Tour de France. Een boutade is dat volgens onze analist Michel Wuyts niet. Grootspraak nog minder. “Het moet zijn dat hij in al zijn optimisme kansen ziet.” Maar er is natuurlijk meer. “Want er zijn onderliggende redenen voor Carlos’ uitspatting. Ineos is een stelletje ongeregeld.”

Lees meer »

Uitrusten op Ibiza, de liefde vieren op een zonnig eiland of met de kindjes naar zee: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 1)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Camille Dhont, Julie Vermeire en Eric Goens verklappen hun ultieme vakantietips. “De eerste dagen kan ik niet meer dan een paar regels lezen voor ik in slaap val.”

Lees meer »