Duitse waaghalzen beklimmen Antwerpse kathedraal, politie start onderzoek

De Antwerpse politie is een onderzoek gestart naar een filmpje dat circuleert op YouTube. In de video is te zien hoe 2 Duitse waaghalzen zich tot op de top van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen wagen. Ze doen acrobatische kunstjes rond de haan op de spits. Dat melden de kranten van Mediahuis en wordt bevestigd door de politie. 

Meer krantenkoppen in België

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Visit Bruges spendeert grootste deel van jaarbudget aan Triënnale

Met de zomer voor de deur maakte Visit Bruges een eerste tussenstand van de inspanningen die ze leverde voor de internationale promotie van ‘Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility’. Visit Bruges deelt met Triënnale Brugge de ambitie om het vaak overroepen toeristische beeld van Brugge te nuanceren en diversifiëren. Maar precieze cijfers over het aantal bezoekers zijn er nog niet.

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Motorrijder (59) zwaargewond na botsing met fietsster: man zat gekneld onder motor

Bij een verkeersongeval in het centrum van Aartrijke, een deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdag op het middaguur twee gewonden gevallen. Een 59-jarige motorrijder en een 53-jarige fietsster kwamen met elkaar in botsing waarna beiden op de grond vielen. De motorrijder zat na het ongeval gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd voor een bevrijding. Hij raakte zwaargewond.

Lees meer »

Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan, in Wenduine. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »