Dertien arrestaties nadat vuurwerk bosbrand veroorzaakt op Grieks eiland

De Griekse politie heeft dertien mensen opgepakt die ervan worden verdacht vuurwerk te hebben afgestoken vanop een jacht in de buurt van het eiland Hydra. Het vuurwerk was bedoeld om de passagiers te vermaken, maar deed het enige dennenbos van het populaire vakantie-eiland in vlammen opgaan.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier neemt deel aan laatste training voor afreis naar Stuttgart, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden reist Romy (26) nog steeds de wereld rond: “Ze wou verder reizen en dat wilden we haar gunnen”

Dag op dag een jaar geleden kwam de 26-jarige Romy Styleman uit Kieldrecht om het leven bij een scooterongeval in Australië. Op haar begrafenis kregen de aanwezigen stickers om over de hele wereld te verspreiden. “Nu hangen die stickers overal ter wereld. We houden de tel niet meer bij, maar het zijn er al meer dan 900”, zegt haar zus

Lees meer »

Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels Tennis & Padel: “Ons kernteam zorgt nu al voor een nieuwe drive binnen de club”

Sint-Michiels Tennis & Padel heeft met Piet De Langhe een nieuwe voorzitter. Hij volgt Henk De Vuyst op die tien jaar die functie waarnam. “Wat we met het vorige bestuur hebben ingezet, een verdere professionalisering van de club, willen we nu verderzetten, mits het behoud van het familiale karakter.”
The post Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. EU maakt 1,4 miljard euro uit Russische tegoeden vrij voor steun aan Oekraïne

Minstens 4 mensen zijn om het leven gekomen en 34 anderen gewond geraakt bij een Russische raketaanval op de stad Pokrovsk, in de Oost-Oekraïense regio Donetsk. Het Kremlin dreigt intussen met “consequenties” aan het adres van de Verenigde Staten na de Oekraïense aanval op de Krim. Die werd volgens Moskou uitgevoerd met een raket van Amerikaanse makelij. Lees hier de

Lees meer »

Saoedi-Arabië meldt 1.301 doden tijdens hadj

Er zijn 1.301 pelgrims overleden tijdens de hadj, de jaarlijkse bedevaart van moslims naar Mekka in Saoedi-Arabië, die plaatsvond in een verzengende hitte. Dat maakte het officiële Saoedische persagentschap zondag bekend. De meerderheid van de slachtoffers (83 procent) had volgens het persbureau geen toelating om deel te nemen aan het evenement.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt ballistische raket af in zee

Noord-Korea heeft een ballistische raket in zee afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Ook Japan bevestigt dat een raket werd afgeschoten, en heeft het over een “mogelijke ballistische raket vanuit Noord-Korea”.

Lees meer »