De nieuwe wereldorde: staat Poetin wel zo alleen als we denken?

De Russische president Vladimir Poetin was de afgelopen week niet alleen in Noord-Korea, maar ook in Vietnam. Wat had hij daar te zoeken? Staat dat land ook achter hem? Of wou hij dat daar juist verkrijgen? Wij gingen na hoe de wereldwijde verhoudingen liggen en brachten in kaart wie Poetins vrienden en vijanden zijn. Dat is al lang geen kwestie meer van oost tegen west. Maar welk kamp is nu eigelijk het grootst? En staat Rusland echt wel zo alleen als we graag denken? 

Meer krantenkoppen in België

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen”

Het ALE van Komen-Waasten breidt uit. Zopas nam de organisatie een tweede gebouw in gebruik, in het centrum van Ploegsteert. Met de uitbreiding komt ook de garantie dat ze iedere uithoek van de uitgestrekte gemeente van hun dienstverlening kunnen voorzien.
The post Het ALE van Komen-Waasten breidt uit: “Polyvalente zaal voor workshops of lessen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste brugpark in België opent in Izegem: “1.700 m² aan bloemenweides, 1.300 struiken, 8.000 vaste planten en 90 bloembakken”

Onder een stralend zonnetje en in het bijzijn van honderden inwoners is de vernieuwde Centrumbrug en het bijhorende brugpark in het hartje van Izegem zondag plechtig geopend. De brug is grondig gerenoveerd en kreeg ook een groenere inrichting.
The post Eerste brugpark in België opent in Izegem: “1.700 m² aan bloemenweides, 1.300 struiken, 8.000 vaste planten en 90 bloembakken”

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

Belfius krabbelt terug met klimaatdoelstellingen

Belfius heeft begin dit jaar beslist om zich terug te trekken uit het Science Based Targets Initiative (SBTi), een milieucertificeringsproces. Dat schrijft Le Soir maandag. Dat initiatief is een wereldwijde referentie voor bedrijven die de klimaatdoelen willen naleven die in 2015 op de top in Parijs werden afgesloten.

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »