Bus met bijna 60 kinderen kantelt in berm: “Als de gracht 30 cm dieper was, kon dit veel erger afgelopen zijn”

Een Britse toeristenbus kantelde zaterdagavond in een berm bij Langemark. Bijna zestig schoolkinderen werden geëvacueerd.

“Thank you for your service.” Bijna zestig Britse schoolkinderen bedankten zaterdagavond de Ieperse takelaar Rik Vandenbruwaene die hen mee begeleidde bij hun bus in Langemark-Poelkapelle. De bus was licht gekanteld in een berm langs de Diksmuidestraat, vlakbij het kruispunt met de Bikschotestraat op het platteland tussen de dorpen Langemark en Bikschote.

Evacuatie

“De buschauffeur week rond 18.30 uur uit voor een wagen, die uit de tegenovergestelde richting kwam op de smalle binnenweg”, vertelt Rik. “Als de gracht dertig centimeter dieper was, dan lag de bus op zijn zijde en kon dit veel erger afgelopen zijn. Ik sloot met eigen signalisatie de weg af gedurende een tweetal uren. We hebben iedereen geëvacueerd zodat geen enkel kind gevaar liep tijdens de takelwerken. De 58 schoolkinderen bleven ongedeerd. Al bij al was het een avontuur voor de kinderen, die me trouwens ook bedankten. Ze werden met een andere bus gebracht naar hun verblijfplaats in Diksmuide.”

Takelwerken

Na de evacuatie begon Rik met de takelwerken. “Met een zware takelwagen en een kraan werd de bus schadevrij getakeld. Tegen 22.30 uur waren de werken afgerond.” (TP)

The post Bus met bijna 60 kinderen kantelt in berm: “Als de gracht 30 cm dieper was, kon dit veel erger afgelopen zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Tot eind deze week stralende zon, maar hou die paraplu nog even blij

Eindelijk zomer, dat hebben we de afgelopen dagen allemaal wel eens gedacht. Eindelijk steeg het kwik flink boven de 20 graden en bleef de regen even weg. Volgens weerman Nicolas Roose kunnen we nog tot eind deze week genieten van dit zomerse weer, vanaf volgende week is de kans weer groot dat er af en toe een regendruppel of drie

Lees meer »

Andy (46) en Larissa (28) verbreken wereldrecord marathonlopen met rolstoel: “Op het eind was ik doodop, maar ze heeft me er door gesleurd”

De snelste man ter wereld die een rolstoel voortduwt, de titel staat voortaan op naam van Andy Vanhaelewyn (46). De Ingelmunsternaar slaagde er vrijdag tijdens de marathon van de Nacht van Vlaanderen in Torhout in om een wereldrecord te breken. Samen met zijn ‘passagier’ Larissa Decoene (28) slaagde hij er in het bestaande record nog eens twintig minuten scherper te

Lees meer »

Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige show”

Je kan er in Oostende niet naast kijken dat er donderdagavond een optreden van Rammstein op het programma staat en dan hebben we het niet enkel over de verkeersmaatregelen. Overal in de stad lopen er groepjes met fans, gekleed in de typische zwarte kledij.
The post Rammsteinfans kleuren het Oostendse straatbeeld: “Wat we verwachten? Veel vuurwerk en een prachtige

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »

Oude zakenrelatie sprak nog met moordverdachte Tenerife toen hij zijn restaurant sloot: “Het was niet rendabel, zei hij. En plots waren ze weg”

“Geen van zijn horecazaken op Tenerife draaide naar behoren. Ik heb hem nooit vertrouwd.” Vlaming Vincent Vandenvelde, al jaren werkzaam op Tenerife, leverde een tijdlang Belgische bieren aan de restaurants van P.A. (44), maar had er nooit een goed gevoel bij. Samen met zijn zoon wordt hij verdacht van de moord op de Belgische Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

Duitse waaghals beschrijft levensgevaarlijke beklimming Antwerpse kathedraal: “Het lukte ons dankzij een fout van een werknemer”

“Ik heb geen kwade bedoelingen.” Dat zegt een van de kathedraalklimmers, een week nadat hun levensgevaarlijke tocht naar de top van de Antwerpse kathedraal viraal ging. In een uitgebreid gesprek met de Duitse waaghals vertelt hij over de voorbereidingen, het gevaar en hoe enkele fouten van werknemers hen hielpen om tot aan de piek te raken. “Ik had geluk dat

Lees meer »

Brand in Luikse woontoren eist tweede dodelijk slachtoffer

De brand in een woontoren in Luik van maandag heeft een tweede mensenleven geëist. Dat meldt de Luikse politie. Er liggen nog drie slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de afdeling intensieve zorg. “Het gebouw blijft volledig ontoegankelijk voor de bewoners en is onbewoonbaar verklaard”, melden de ordediensten.

Lees meer »

Zeven gestrande kajakkers gered op de Lesse

Drie kajakkers zijn zondagavond in de Lesse gered door de brandweer. De drie verloren rond 17.30 uur hun boten na de dam van Villatoile in Dinant en strandden in het midden van de rivier, meldt woordvoerder Patrice Liétart van de brandweerzone Dinaphi.

Lees meer »