Brand in schietclub Kortrijk, zwembad Abdijkaai even ontruimd

Langs de Abdijkaai in Kortrijk is zondagmiddag brand uitgebroken bij schietclub KGK. Kort na de schiettraining ontstond plots vuur in de afzuigingsinstallatie van de club. Niemand raakte gewond bij het incident. Het naburige LAGO-zwembad werd wel kortstondig geëvacueerd.

De Koninklijke schuttersvereniging Karabiniers van Groeninghe (KGK) telt zo’n 450 leden die regelmatig komen oefenen op de schietstand langs de Abdijkaai. Zondagnamiddag was net een schutoefening afgelopen toen rond 12.45 uur brand uitbrak bij het ventilatiesysteem van het gebouw.

“Onze leden waren nog iets aan het drinken in de kantine en gingen net vertrekken toen ze de brand opmerkten”, zegt voorzitter van KGK, Frank Debrabandere (67). “Zelf was ik er niet maar toen ze mij opbelden, ben ik snel tot aan de club gegaan om de stroom af te leggen. De brandweer had de brand snel onder controle maar ik ben nog niet binnen kunnen gaan om de schade te bekijken. Hopelijk valt die mee. Het is de eerste keer dat we zo’n incident meemaken.”

Afzuigingsinstallatie

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht maar het is wel duidelijk dat de afzuigingsinstallatie op de schietclub de boosdoener was. Aanwezigen zagen plots een klein vlammetje bij de afzuiging en in geen tijd stond het volledige lokaal onder de rook. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen door de ventilatie naar buiten.

“De brand ontstond wellicht in een filter van de afzuiginstallatie”, zegt brandweerofficier Koen Vanpoucke. “We hadden het vuur snel onder controle maar het ventilatiesysteem zal wellicht volledig verloren zijn.”

Het deel van de afzuiginstallatie dat buiten uitgaf, had het zwaarst te lijden onder vlammen. Dat werd alvast afgebroken door de aanwezige brandweermannen. De verdere schade zal later nog bepaald moeten worden.

De schietstand van KGK ligt vlak naast het buitenzwembad van LAGO. Uit voorzorg werden alle zwemmers daar even uit het water gehaald, al gaf de brandweer snel terug groenlicht om de waterpret te laten doorgaan.

The post Brand in schietclub Kortrijk, zwembad Abdijkaai even ontruimd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden

In Oostende is de bekende fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden. Hij werd 72 jaar. Jean-Jacques publiceerde in diverse media, maar maakte ook eigen werk. Hij stelde zijn kunstfoto’s vaak tentoon en maakte ook diverse fotoboeken, veelal met Oostende als thema.
The post Bekende Oostendse fotograaf Jean-Jacques Soenen overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frieda herdoopt Li o Lait tot Coffee Birds: “Dol op koffie en ontbijten”

Na twaalf jaar zette Li Vandamme, partner van vrt-journalist Lieven Verstraete, een punt achter de uitbating van haar bekende koffiebar Li o Lait in de Dweerstraat. De koffiebar wordt overgenomen door Frieda Nys, die met haar man al een mobiele koffiebar runt en de zaak herdoopt tot Coffee Birds.
The post Frieda herdoopt Li o Lait tot Coffee Birds:

Lees meer »

KIJK. De vijf opvallendste fragmenten van het spraakmakende debat tussen Biden en Trump

Een verwarde en haperende Joe Biden (81) die voor regelrechte paniek zorgt in het Democratische kamp en een bulderende Donald Trump (78) die de leugens aaneen reeg. Dat is zowat de samenvatting van het eerste spraakmakende verkiezingsdebat tussen de twee Amerikaanse presidentskandidaten. Van een gênante blunder tot golfballen: dit waren de vijf opvallendste momenten uit het debat.

Lees meer »

Maggie duikt in het idyllische water bij Tenerife, maar wordt geconfronteerd met de harde realiteit: “Meer plastic dan vissen”

Maggie Seida dook tijdens een reis naar Tenerife in het “blauwe, glinsterende” water voor de kust van het Spaanse eiland, maar kwam zo in een heel wat mindere idyllische wereld terecht. de Amerikaanse mariene bioloog kon geen meter zwemmen zonder verstrikt te raken in weggegooid plastic en andere rommel. “Meer plastic dan vissen”, schrijft ze op Instagram.

Lees meer »

“Extreemrechtse golf trekt over Frankrijk”: Rassemblement National van kandidaat-premier Bardella (28) op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond op basis van schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Ondertussen protesteren honderden linkse activisten in hoofdstad Parijs. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de

Lees meer »

Russische moordenaar (49) die gratie kreeg van Poetin wurgt vier maanden na thuiskomst 12-jarig meisje en dumpt lichaam in waterput

Een veroordeelde Russische moordenaar die van president Vladimir Poetin gratie had gekregen nadat hij in Oekraïne was gaan vechten, heeft opnieuw toegeslagen. De 49-jarige Andrei Bykov heeft vorige week een 12-jarig meisje vermoord nadat hij haar probeerde te verkrachten. Nadien dumpte de Rus het lichaam van het slachtoffer in een waterput.

Lees meer »

Miniversie van kapitein James Cook meert aan in Zeebrugge: “Dit wilden we echt in ons bezit hebben”

De miniatuurversie van kapitein James Cook kwam vandaag aan boord van de Seatrade Blue in Zeebrugge aan. Hij werd er feestelijk verwelkomd door Thierry Meeùs, oprichter van Mini-Europa in Brussel, en zijn dochter Vinciane, die op 1 juli de fakkel overneemt. Straks krijgt kapitein Cook een definitieve plek aan dek van het schaalmodel van zijn eigen driemaster HMS Endeavour, die

Lees meer »

Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan, in Wenduine. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Lees meer »