Acht doden bij aardverschuiving in China

Bij een aardverschuiving als gevolg van hevige regenval zijn in China acht doden gevallen. Dat melden de staatsmedia.

 

Meer krantenkoppen in België

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Opbouw van festival Grensrock is begonnen in Menen: “Ook dit jaar weer gratis en dat zal zo blijven”

Menen zet zich schrap voor de 35ste editie van Grensrock. Brullende gitaren, indrukwekkende drumsolo’s en melodische klanken zullen elkaar dit weekend aflossen, op de terreinen van Park Ter Walle. Een volledige ploeg vrijwilligers is ondertussen al begonnen aan de opbouw. “Gratis? Het is de hoeksteen van het festival en zal dat ook blijven!”
The post Opbouw van festival Grensrock

Lees meer »

Klacht G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen bij de Raad voor de Journalistiek ongegrond

De Raad voor de Journalistiek heeft een klacht van G.C. tegen Krant van West-Vlaanderen ongegrond verklaard. Het artikel gaat over een vrouw die jarenlang vrijwilliger was in een dierenasiel en dan veroordeeld werd omdat ze haar hond zo hard had geschopt dat de dierenarts het dier moest laten inslapen. Volgens de voorzitter van dierenasiel is de vrouw te licht gestraft.

Lees meer »

Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.
The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeentebestuur installeert 6 ANPR-camera’s in Westende

Net zoals in Middelkerke regelen enkele ANPR-camera’s binnenkort de mobiliteit en toegang tot de Westendse zeedijk. Als de nutswerken afgerond zijn, installeert het gemeentebestuur er 6 exemplaren ter hoogte van de Oceaanlaan, De Kwinte, de Flandrialaan, de Arendlaan, het Rauschenbergplein/Priorijlaan en de Mezenlaan. De zeedijk is met gemotoriseerd vervoer altijd toegankelijk tussen 6 en 10
The post Gemeentebestuur installeert

Lees meer »