Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden”

Met het Vat van Rodenbach werden de Roeselaarse batjes vrijdagavond afgetrapt. Een traditie die ieder jaar een pak volk naar de Grote Markt lokt. Zo ook dit jaar. “Dit is een leuk pensioenfeestje.”

De Grote Markt liep vrijdag opnieuw goed vol voor het Vat van Rodenbach. In vergelijking met vorig jaar vonden heel wat Roeselarenaars zelfs vroeger op de avond de weg naar het centrum van de stad. “Dit is de 38ste editie van het Vat van Rodenbach. Ik geniet er elk jaar met volle teugen van”, aldus Rudi Ghequire. De Roeselarenaar was jarenlang het gezicht van brouwerij Rodenbach, maar geniet sinds enkele maanden van zijn pensioen. “Dit evenement zie ik als een erg leuk pensioenfeestje.”

Rudi zag hoe er opnieuw massaal werd aangeschoven aan het vat. Omstreeks 21 uur was het al leeg. “Het aantal Roeselarenaars stijgt, misschien moeten er volgend jaar twee vaten Rodenbach aangereden worden”, lachte Sofie Sofie Biesbrouck die samen met enkele andere Rumbekenaars volop genoot van het evenement. Onder andere DJ Blvckprint zette even later het volksfeest verder met zijn muziek. “Als Roeselarenaar vind ik het een hele eer om hier, bij de start van de batjes, te mogen draaien.”

The post Vat van Rodenbach lokt opnieuw pak vol naar Grote Markt: “Misschien moeten er volgend jaar twee vaten aangereden worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jumbo-baas blijkt al sinds 2014 betrokken bij witwaspraktijken: ook bedrijfstop én familie waren op de hoogte

Ooit was hij één van de meest gevierde CEO’s van Nederland, maar in september moet hij toch voor de rechter verschijnen. Voormalig Jumbo-topman en mede-eigenaar Frits van Eerd wordt beschuldigd van grootschalig witwassen. Bij zijn arrestatie in 2022 uitten de bedrijfstop en zijn familie hun verbazing. Onterecht, zo blijkt nu: van Eerd werd al sinds 2014 verdacht in een vergelijkbare

Lees meer »

Lotte Kopecky is na solo van 32 kilometer voor de vierde keer Belgisch kampioen op de weg, en evenaart Jolien D’hoore

Haar favorietenrol met glans waargemaakt. Lotte Kopecky is na een solo van 32 kilometer voor de vierde keer Belgisch kampioen op de weg. Met een krachtsexplosie gaf ze haar medevluchters het nakijken, waarna ze richting finishlijn in Zottegem stoomde. Zo evenaart de wereldkampioene de vier Belgische titels van Jolien D’hoore. Cant werd tweede, Ghekiere vervolledigde het podium.

Lees meer »

Sluis in Moen is terug open na ongeval

Het Nederlandse binnenschip dat vrijdagavond een ongeval had in het sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen, is uit de sluis kunnen varen.
The post Sluis in Moen is terug open na ongeval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Knokke-Heist activeert ‘hitteplan’ en gaat kordaat optreden tegen amokmakers: “Politie zal extra zichtbaar aanwezig zijn”

“Iedereen is hier welkom. Maar alleen als ze zich aan de regels houden. Het moet voor iedereen aangenaam én veilig blijven.” In Knokke-Heist maken ze zich op voor de eerste échte warmtedagen van het jaar. En daarvoor nemen ze in de kustgemeente nog tot donderdag extra maatregelen, zo bevestigt burgemeester Jan Morbee (GBL). Het doel? Overlast van onder andere groepen

Lees meer »

“Zoals Maradona en Kaka”: ‘guardioleske’ De Bruyne gooit hoge ogen in buitenland en ook Duivels scoren punten

Oef. We leven weer. En minstens zo belangrijk: de Rode Duivels hebben zich weer met het voetbal verzoend. Dat werd opvallend belicht in de buitenlandse media, die het hebben over een geweldige wedstrijd tegen Roemenië (2-0) in een zinderende ambiance. Van het beste op dit EK voetbal al gezien, zelfs. Al steekt één man er met kop en schouders bovenuit:

Lees meer »

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Primeur in de Belgische festivalwereld: Voodoo Village pakt uit met ‘no phone’-beleid op een van de vijf podia

In de nachtclubs raakt het steeds meer ingeburgerd, maar nu pakt ook het Grimbergse elektronische boetiekfestival Voodoo Village uit met een zogenaamd ‘no phone’ beleid. Op het belevingspodium The Oracle, één van de vijf podia, krijgen de bezoekers een sticker op de camera van hun smartphone geplakt. “We hopen dat mensen zich zo meer in het moment amuseren, in plaats

Lees meer »

Noorse minister laat onder luid gejuich borsten zien tijdens feestje

De Noorse minister van Cultuur en Gelijkheid, Lubna Jaffery, heeft tijdens een feestje in het kader van Oslo Pride haar borsten laten zien. De minister ontving daarvoor een luid applaus van het publiek en ook de Noorse premier vindt het “prima”. Volgens Jaffery zelf is het haar “kleine bijdrage aan vrijheid en gelijkheid”.

Lees meer »

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »