Van luxeleven recht naar gevangenis: rijkste familie van Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiten personeel in Zwitsers buitenverblijf

Vier leden van de rijkste familie van het Verenigd Koninkrijk hebben een jarenlange celstraf gekregen voor het uitbuiten van hun personeel in hun buitenverblijf in Zwitserland. Het gaat om Prakash Hinduja (78), zijn vrouw Kamal (75), hun zoon Ajay en schoondochter Namrata. De vier werden wel vrijgesproken voor de (zwaardere) beschuldiging van mensenhandel. 

Meer krantenkoppen in België

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige hondenasiel”

De provincie legt samen met de stad Roeselare een nieuw gecontroleerd overstromingsgebied aan langs de Godelievebeek in Beitem. Die extra buffering moet de bewoners beschermen tegen wateroverlast. “Maar om de werken uit te voeren moet het eerst wat droger worden.”
The post Nieuw overstromingsgebied in Beitem tegen wateroverlast: “Er komt extra buffering nabij de Vlietputbeek en aan het toekomstige

Lees meer »

Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken”

In Veurne werden afgelopen nacht drie auto’s in één nacht gestolen. Deze criminaliteit is erg uitzonderlijk in de regio. Het gaat telkens om een voertuig van een Frans merk: een Citroën, een Peugeot en een DS. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een professionele dievenbende, die al na enkele minuten vertrokken met de auto’s. “We hoorden dat ze al na

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Visit Bruges spendeert grootste deel van jaarbudget aan Triënnale

Met de zomer voor de deur maakte Visit Bruges een eerste tussenstand van de inspanningen die ze leverde voor de internationale promotie van ‘Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility’. Visit Bruges deelt met Triënnale Brugge de ambitie om het vaak overroepen toeristische beeld van Brugge te nuanceren en diversifiëren. Maar precieze cijfers over het aantal bezoekers zijn er nog niet.

Lees meer »

Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af

In basisschool ’t Klavertje in Wenduine werd vrijdag al zingend de zomervakantie ingezet. De leerlingen van de derde graad componeerden een schoollied dat aan alle kinderen werd aangeleerd, en dat lied ging vrijdag in première onder het goedkeurend oog van vele ouders.
The post Basisschool ’t Klavertje in Wenduine sluit schooljaar muzikaal af appeared first on KW.be.

Lees meer »