Tom Plovie haalt eerste zege sinds comeback: “Had van mei een doel gemaakt”

In het eerste jaar van z’n comeback bij de elite 2 een koers winnen: dat was het doel van Tom Plovie (25). Gelukt! In Haringe mocht de pion van Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen de handen in de lucht gooien.

Vroeg in de wedstrijd in Haringe werd er een ruime kopgroep gevormd. Tom Plovie glipte mee. “In het begin waren we met vijftien, nadien vielen er enkele mannen af”, weet de doctoraatstudent biomedisch ingenieur. “Achter ons werd een tweede groep gevormd, ongeveer even groot, met twee ploegmaats. Dus moest ik vooraan niet als een zot zitten geven.” De leidersgroep bleef voorop.

“Omdat er met Jonas Volkaert en Lance Decabooter nog wat snelle mannen in de kopgroep zaten, probeerde ik in de finale nog iets, maar wegrijden lukte niet”, gaat Plovie verder. “Met een felle wind was dat niet evident. Drie kilometer van de streep konden twee renners echter een gaatje slaan. Ik zat op kop, met mijn nieuwe ploegmaat Tom Acke in het wiel. Ik versnelde, hij liet het gat vallen. Zo kon ik naar de twee leiders rijden. Zowat vijfhonderd meter van de streep pikte John-Ross Clauw aan. Dat zag ik liever niet gebeuren, want hij is redelijk snel. Ook Ben Squire zat voorin, ook iemand met een sterke spurt.”

Toch kon Plovie het afmaken. Voor hem was die zege in Haringe de bekroning van een sterke maand. “Van de maand mei had ik een doel gemaakt”, aldus Plovie. “Met naast koersen op de weg ook gravelwedstrijden en Gran Fondo’s. Het BK gravel in Turnhout sloot ik als zestiende af. Ik zat in een groep met onder meer Eli Iserbyt en Dries Van Gestel. Dat geeft een kick. In de Schleck Gran Fondo in Luxemburg trok ik de sprint aan voor Lars Van Coppenolle. Hij maakte het af. Ook in de profkoers in Gullegem kon ik mijn mannetje staan.”

WK Gran Fondo

Plovie houdt van een beetje afwisseling. Hij plaatste zich voor het WK Gran Fondo (1 september in het Deense Aalborg) én het WK gravel (6 oktober tussen Halle en Leuven). “Of ik op 1 september naar Aalborg trek weet ik echter nog niet. Die dag is er in Fleurus ook een manche van de Beker van België, en die is voor de ploeg belangrijk”, besluit Tom Plovie.

The post Tom Plovie haalt eerste zege sinds comeback: “Had van mei een doel gemaakt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger blijft oude trapgevel van college”

De eerste steen zal ten vroegste voor eind 2025 zijn, maar het collegesiteproject is een stapje dichterbij gekomen. Naar aanleiding van het lopende openbaar onderzoek rond de verkavelingsaanvraag werd donderdag een infomarkt georganiseerd in dienstencentrum ‘t Vijverhof. Daarbij kregen bezoekers ook enkele nieuwe conceptbeeldjes te zien.
The post Infomarkt kondigt nieuwe fase aan voor stadsvernieuwingsproject collegesite Tielt: “Dé blikvanger

Lees meer »

Chaos op luchthaven van Manchester na elektriciteitspanne

Het vliegverkeer op de luchthaven van Manchester, op het vlak van aantal passagiers de derde van Groot-Brittannië, verloopt zondag sterk verstoord na een elektriciteitspanne. Het euvel is intussen verholpen, maar van terminal 1 en 2 vertrekken er geen vluchten, zo heeft de luchthaven laten weten.

Lees meer »

“Wij begrijpen dit niet”: Rode Duivels verbaasd dat ze ondanks kwalificatie massaal werden uitgefloten door eigen fans

Na hun flauwe pot, waar die 0-0 tegen Oekraïne vasthouden duidelijk het belangrijkste was, werden de Rode Duivels opvallend hard uitgefloten door de Belgische fans. Vertonghen ging op een gegeven moment met vragende armen richting de supporters. Een boze De Bruyne stuurde zijn teammaats naar binnen. “Wij als groep begrijpen de fans niet”, is Carrasco scherp voor de aanhang.

Lees meer »

“Oorlog in Gaza nog niet voorbij, maar heftigste fase in Rafah staat op het punt te eindigen”, zegt Israëlische premier Netanyahu

De intensieve militaire operatie van Israël in het zuiden van de Gazastrook, rond de stad Rafah, is bijna afgelopen. Dat heeft de Israëlische premier Netanyahu gezegd in een televisie-interview. Toch betekent dat volgens hem niet dat de oorlog in de regio al afgelopen is. "Het doel is om de gijzelaars terug te krijgen en het Hamasregime in Gaza uit te

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Robert en Diana uit Oostende zijn een platina koppel

Op 2 juni 1954 stapten Robert Coulier (91) en Diana Lambrecht (89) in het huwelijksbootje. Dat betekent dat ze maar liefst 70 jaar getrouwd zijn en dus hun platina huwelijksverjaardag mogen vieren. Robert was vaak van huis weg als visser.
The post Robert en Diana uit Oostende zijn een platina koppel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jonge oplichters die zich op sociale media voordeden als escortes krijgen celstraffen tot 3 jaar met uitstel

De 13 jonge oplichters die zo’n 380 mannen hebben opgelicht kennen hun straf. De correctionele rechtbank in Gent heeft verschillende van de jonge beklaagden veroordeeld voor onder andere oplichting, diefstal en valsheid in informatica. 4 leden van de bende werden vrijgesproken. Met valse profielen van knappe vrouwen schreef de bende duizenden mannen aan, ze konden zo in totaal 225.000 euro

Lees meer »

David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras De Grote Post in Oostende: “De prachtige zonsondergangen delen we graag”

Het RoofTOPrestaurant Panorama op het dakterras van De Grote Post opent opnieuw de deuren op 28 juni. Vanop het terras krijg je een prachtig zicht over het Leopoldpark. Lokale producten en groenten spelen een hoofdrol in de kaart. Er wordt daarvoor samengewerkt met lokale handelaars uit de buurt.
The post David en Laurence openen opnieuw RoofTOPRestaurant Panorama op dakterras

Lees meer »