Toeristen tijdelijk niet welkom op populair toeristisch eiland Capri door watertekort

Capri, het beroemde Italiaanse toeristische eiland in de baai van Napels, is tijdelijk gesloten voor toeristen. De lokale autoriteiten gaven zaterdag het bevel tot sluiting vanwege een probleem met het waterdistributienetwerk.

 

Meer krantenkoppen in België

Te min voor ‘Tien om te zien’, maar niet voor ‘De muziekshow’: “Een héél klein beetje respect voor ons, is dat te veel gevraagd?”

“We weten allemaal dat er een nieuwe generatie de plak zwaait.” Nee, een plekje bemachtigen in muziekshows als ‘Zomerhit’ en ‘Tien om te zien’ is niet voor iedereen weggelegd. Daarom is er nu het gloednieuwe ‘De muziekshow’ voor alle artiesten die (alweer) uit de boot vallen. De eerste opnamen zijn gemaakt, maar een tv-zender is er nog niet. Al mag

Lees meer »

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »

Spaanse kroonprinses Leonor slaat vleugels uit, tot afgrijzen van moeder: “Letizia verliest stilaan haar geduld”

De Spaanse kroonprinses Leonor (18) slaat haar vleugels uit. Volgende week gaat ze voor het eerst alleen op missie naar het buitenland, zonder begeleiding van haar ouders. Maar ook privé gaat de dochter van koning Felipe (56) en koningin Letizia (51) haar eigen weg. Van romantische reisjes naar New York, dansen in een nachtclub of uit de bol gaan bij

Lees meer »

Vliegtuig met Assange aan boord geland op Amerikaans grondgebied

Het vliegtuig met aan boord WikiLeaks-oprichter Julian Assange is woensdag (plaatselijke tijd) geland op het eiland Saipan, dat deel uitmaakt van de Noordelijke Marianen. Die eilandengroep is Amerikaans grondgebied. Om 9 uur (1 uur Belgische tijd) moet Assange voor de rechter verschijnen om de deal met de Amerikaanse justitie te bekrachtigen.

Lees meer »

KIJK. Nieuwe beelden tonen moment waarop clustermunitie inslaat op vol strand in Sebastopol en iedereen wegstuift

Er zijn nieuwe beelden opgedoken die tonen hoe clustermunitie inslaat op een strand vol toeristen in Sebastopol, een populaire badplaats op de door Rusland bezette Krim. De aanval vond zondag plaats en eiste het leven aan zeker vijf mensen. Volgens de Russische autoriteiten werd hij uitgevoerd door Oekraïne met ATACMS, ballistische raketten van Amerikaanse makelij.

Lees meer »

Afvalbergen in Brusselse Brabantwijk leggen problemen met drugs en geweld bloot: “Het afval stinkt uren in de wind, maar drugs zijn het echte vuil”

In de Brabantwijk stapelt het afval zich al meer dan een week op nadat Net Brussel, het gewestelijke agentschap voor openbare netheid, had beslist om de schoonmaak voor onbepaalde duur op te schorten door herhaaldelijke agressie tegen werknemers. VRT NWS sprak met verschillende bewoners uit de wijk, zij klagen het toenemend drugsgeweld aan. "Tuurlijk moet het afval weg, maar dat

Lees meer »