Tiende editie Ostendaise gaat van start

Voor de tiende keer transformeert het Zeeheldenplein in Oostende tot het culinaire epicentrum van de Belgische kust met ‘Ostendaise – North Sea Food Fest’. Ook deze jubileumeditie staat in het teken van gastronomie recht uit de zee.

Het grijze en grauwe weer van zaterdagvoormiddag was slechts een detail, want al snel stonden vele tientallen mensen aan te schuiven om jetons op de kop te tikken. Als de voorspellingen kloppen, komt in de namiddag en zeker op zondag de zon piepen en is het hek helemaal van de dam.

Het concept van het festival is genoegzaam bekend: met Noordzeevis en dagverse lokale producten als hoofdingrediënt bundelt een uitgelezen selectie van lokale chefs de krachten om de culinaire ziel van Oostende tot uiting te brengen. Ostendaise zet ook dit jaar in op de promotie van minder bekende en onbeminde vissoorten, gevangen door Belgische vissers. Dat recept werkt, want vorig jaar bijvoorbeeld werden meer dan 22.000 gerechten aan de man en vrouw gebracht. Stiekem hopen de organisatoren van Toerisme Oostende dat aantal opnieuw te behalen of te overtreffen.

Dit jaar tekenen 27 lokale horecazaken present – drie meer dan vorig jaar – en serveren alles samen 32 gerechten, allemaal voorgeproefd en geselecteerd door Gault&Millau. “Deze prestigieuze samenwerking verzekert dat elke deelnemende chef de unieke smaken van de Noordzee tot hun recht laat komen, van de klassieke garnaalkroket tot creatieve, moderne interpretaties die verrassen en inspireren”, klinkt het.

Ostendaise is vandaag, zaterdag, nog open tot 21 uur en op zondag van 11 tot 19 uur.

The post Tiende editie Ostendaise gaat van start is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. “Torenhoog favoriet? Net daar ligt de valkuil”: Belgian Arrows zien onbekende Italianen als gevaarlijke klanten

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »