STERK met negen nieuwkomers naar de kiezer, Stefan Cardoen (ex-Visie) is lijstduwer

De meerderheidspartij STERK stelde als allereerste stijlvol de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Tien vrouwen en elf mannen vormen de lijst. Voor negen kandidaten zijn het de eerste stappen in de politiek. De gemiddelde leeftijd van de lijst is 46 jaar. Alle mandatarissen doen opnieuw mee. STERK telt vijf zetels en stapt met de slogan “Wij zijn STERK, maar jij maakt STERK!” naar de kiezer. De ambitie is duidelijk: de grootste fractie worden en met lijsttrekker Sherley Beernaert (52) uit Slypskapelle de nieuwe burgemeester leveren.

“We namen onze tijd om een evenwichtige kandidatenlijst op te stellen met ervaring op verschillende domeinen omwille van hun job of ervaring”, zegt Sherley. “Elf kandidaten komen uit Moorslede, acht uit Dadizele en twee uit Slypskapelle. Ik ben trots om met dit STERK team, onze voorzitter en alle STERKmakers achter de schermen, richting de verkiezingen te mogen trekken.”

Eerst eens het geheugen opfrissen. STERK werd in 2017 opgericht door vier gemeenteraadsleden die Groep a verlieten: Sherley Beernaert, Jürgen Deceuninck, Andries Sioen en Marnik Vanackere als politiek alternatief voor de inwoners van Moorslede, Slypskapelle en Dadizele. “Een lokale dorpspartij omdat we van mening zijn dat gemeentepolitiek gaat om mensen, los van de zware partijpolitiek die zich afspeelt in de Wetstraat”, aldus Sherley Beernaert. “We hechten dan ook veel belang aan aanwezigheid en open en duidelijke communicatie.”

“We zijn er klaar voor om er, met het mandaat dat we op 13 oktober hopen te krijgen van de burger, volop voor te gaan.”

In deze legislatuur telt men met Sherley Beernaert, Jürgen Deceuninck en Benedikt Vallaey drie schepenen. Andries Sioen en Karen Bekaert zetelen als gemeenteraadslid. Daarnaast behoren Marnik Vanackere en Romina Dupulthys) tot het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst. “De afgelopen jaren waren een periode van veel leren en ervaring opdoen”, zegt Sherley. “We zijn er dus klaar voor om er, met het mandaat dat we op 13 oktober hopen te krijgen van de burger, volop voor te gaan.”

Jongste kandidaat is Remi Vandaele (25). “Als afgestudeerde bestuurskunde en publiek management aan de UGent is de gemeentepolitiek een volgende logische stap”, vertelt hij. “Ik was 17 jaar lang lid van KSA waarvan ook zeven jaar leiding. Ook de speelpleinwerking kon steeds op mij rekenen.”

Een gelijkaardig verhaal bij Julie Defever (28) die 10 jaar lid was van KSA+ waarvan drie jaar als leidster en nu leerkracht kleuter- en lager onderwijs is. “Jonge mensen met bagage dus, die weten wat de noden van de jeugdverenigingen zijn en zich hier ook willen voor inzetten”, klinkt het bij Beernaert.

Goede mix

STERK presenteert een lijst met een mix van een jonge lichting en gekende gezichten. Zoals cafébaas Kristof Dejonghe en Stefan Cardoen die samen de lijst duwen. Cardoen verliet in februari de partij Visie van burgemeester Ward Vergote en zetelt nu onafhankelijk nadat hij zich niet meer kon vinden binnen bepaalde standpunten van zijn vroegere partij. “Bij STERK kwam ik terecht in een warme familie waar ik op zoek naar was”, zegt Stefan.

Met Marnik Vanackere en Rita Dever is ook de landbouw vertegenwoordigd. Niet onbelangrijk trouwens in een landelijke gemeente. Rita nam twintig jaar geleden deel aan de ‘Schoonste Boerin’. Haar zoon volgt zijn ouders op, Rita en haar echtgenoot verhuizen naar Dadizele maar gaan nog meedraaien op de boerderij.

Opvallende nieuwkomer bij STERK is Conny Nys (60), jarenlang uitbaatster van de krantenwinkel Mikado in Moorslede. Haar zoon nam de winkel over, moeder helpt nog mee. Marleen Boudrez (69) is de ouderdomsdeken. Ze is vrijwilliger bij De Babbelaar en belt wekelijks of tweewekelijks inwoners op die nood hebben aan een babbel.

Bernard Tournicourt werd in september vorig jaar de nieuwe voorzitter van STERK maar staat niet op de lijst. “Omdat ik het niet kan combineren met een aantal andere zaken”, klinkt het. “Ik geloof ten volle in onze ploeg.”

Benedikt Vallaey en Matthias Vanhie waren voor de voorstelling verontschuldigd.

De 19 kandidaten zijn : 1. Sherley Beernaert, 2. Jürgen Deceuninck, 3. Karen Bekaert, 4. Andries Sioen, 5. Benedikt Vallaey, 6. Marnik Vanackere, 7. Romina Dupulthys, 8. Bart Damman, 9. Vincent Reynaert, 10. Jelle Beerland, 11. Remi Vandaele, 12. Julie Defever, 13. Matthias Vanhie, 14. Magda Joye, 15. Marijke Goossens, 16. Marleen Boudrez, 17. Conny Nys, 18. Rita Dever, 19. Inez Crevits, 20. Kristof Dejonghe en 21. Stefan Cardoen.

The post STERK met negen nieuwkomers naar de kiezer, Stefan Cardoen (ex-Visie) is lijstduwer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

ROYALTYCHECK. Camilla wordt distelkoningin, Frederik en Mary doen het traditioneel in Groenland

De Britse koningin Camilla heeft de hoogste onderscheiding in Schotland gekregen. Ze is nu… de distelkoningin. De Deense koningin Mary maakte een verre reis met koning Frederik, maar ze bleven daarbij toch binnen hun koninkrijk. En koningin Máxima trok naar een gemeente waar ze de vlucht van inwoners proberen te stoppen. Dit en meer viel deze week op in royaltyland.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

LIVE COPA AMÉRICA. Met de schrik vrij: Messi mist in strafschoppenreeks, maar ‘Dibu’ Martínez loodst Argentinië toch naar halve finale

Ook in Amerika wordt er gevoetbald, want in de Verenigde Staten wordt gebikkeld om de Copa América. Lionel Messi staat met Argentinië in de halve finale, al had het daar wel strafschoppen voor nodig tegen Ecuador. Messi miste, maar werd gered door doelman ‘Dibu’ Martínez. Volg al het nieuws en alle uitslagen op de voet in deze liveblog!

Lees meer »

Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.
The post Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer” appeared

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »