Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt”

De vierde editie van Ride for Joren was andermaal een groot succes. Het avondcriterium trok heel wat wielerliefhebbers. Jaarlijks komen ook heel wat vrienden en kennissen van Joren en zijn familie de sfeer opsnuiven. De winnaar van deze editie is Jonas Goeman.

Op vrijdagavond 21 juni werd de vierde editie van Ride for Joren gereden, een avondcriterium voor elite zonder contract en beloften. De renners legden 35 ronden van 1,95 kilometer af. Het is dus veel ‘draaien en keren’, wat de wedstrijd niet gemakkelijk maakt. Toch haalden de renners opnieuw een gemiddelde van zowat 45 kilometer per uur. Aan de start heel wat wielertalent, er waren dan ook flink wat premies te winnen, iedere ronde viel er tussen de 25 en 100 euro te rapen voor de renner die het eerst de aankomstlijn overschreed.

Organisatie

Er was vooral weer veel volk komen opdagen om te genieten van de koers en het avondzonnetje. Het evenement verwelkomde ook 160 vips. Verder was er kinderanimatie en de lancering van het eigen biertje ‘Koersmoatje’. De organisatie groeit ieder jaar. Kurt en Karlien, de ouders van Joren, schudden ontelbare handen en genieten van de sfeer rond de herdenkingswedstrijd. “Het is ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt”, zegt Kurt vol bewondering. ‘Hij’, dat is zoon Jelle die samen met echgenote Bieke De Langhe en vriendin Sofie Suestrone voor het leeuwendeel van de organisatie instaat.

“Het doet ons ieder jaar opnieuw deugd te zien en te voelen dat Joren niet vergeten is”, zegt Jelle. “We zien ieder jaar opnieuw vrienden van Joren van vroeger, kennissen van de familie die de koers en de sfeer voor geen geld willen missen. ”

Er werd dus ook hard gefietst. Jonas Goeman klopte in deze vierde editie van Ride for Joren Kevin Lava. Zijn ploegmaat Alex Vandenbulcke werd op korte afstand derde voor Pieter De Paepe en Sven Noels.

The post Ride for Joren andermaal groot succes: “Ongelooflijk hoe hij het allemaal klaarspeelt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee comebacks, ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Kamping Kitsch Club lanceert, in samenwerking met Topradio, een eigen radiozender: Radio Kamping Kitsch Club. De online zender is enkel online te beluisteren via de link: Radio Kamping Kitsch Club en gaat van start op zaterdagnamiddag om 16.00 uur.
The post Kamping Kitsch start eigen radiozender samen met Topradio: “Humor die zo flauw is dat je erom moet lachen”

Lees meer »

Zwemshow Meens Zwemkring lokt 114 zwemmers naar ’t Badhuis

De jaarlijkse zwemshow van MZK, ofwel Meens Zwemkring, trok onlangs opnieuw liefst 114 zwemmers naar ’t Badhuis. Voor de ouders is dit jaarlijks een unieke kans om vanaf de rand en op de tribunes hun kinderen aan het werk te zien tijdens demonstraties.
The post Zwemshow Meens Zwemkring lokt 114 zwemmers naar ’t Badhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weer fun op en naast de IJzer met IJzerfun: “Blijven kamperen kan één avond”

Naar ondertussen jaarlijkse traditie is er weer het zomerevent IJzerfun. Dit jaar gaat IJzerfun door van zaterdag 13 juli tot en met zondag 28 juli in Roesbrugge, op de weide ter hoogte van de brug tussen Professor Rubbrechtstraat nummer 1 en Bergenstraat 1. “Op zaterdagavond 20 juli organiseren we één avond Camping IJzerfun waarop mensen zich kunnen inschrijven om te

Lees meer »

Feesten Heule-Watermolen verliezen metWalter Deleu (76) opnieuw een oud-voorzitter

Nog maar vorige maandag 1 juli is dr. Claude Damman ten grave gedragen of Heule-Watermolen is opnieuw in rouw door het overlijden de dag erop van Walter Deleu. Beiden waren oud-voorzitter van het feest- en cultuurcomité dat de Watermolen Feesten organiseert. Toevallig vindt in de levendige gemeenschap net dit weekend de 80ste editie plaats van de kermis, die voortvloeide uit

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Heulse Freinetschool zoekt na een jaar al tweede vestiging: “Poer is een groeiproces”

Het eerste jaar zit erop voor freinetschool Poer. Nu zijn ze op zoek naar een tweede vestigingsplaats. Dat is opgelegd door de overheid. Een volwaardige school moet 140 leerlingen hebben. “We willen onze school, Poer, kleinschalig houden met maximum 90 leerlingen. Daarvoor zijn we genoodzaakt een tweede vestiging te openen”, vertelt coördinator Jeska Verthé (34).
The post Heulse Freinetschool

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »