Radicaal-rechts op kop in peilingen Franse parlementsverkiezingen

De radicaal-rechtse partij Rassemblement National (RN) blijft met 35,5 procent op kop liggen in een nieuwe peiling voor de eerste ronde van de vervroegde verkiezingen in Frankrijk, gevolgd door de linkse alliantie (29,5 procent).

 

Meer krantenkoppen in België

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klimteam Brandweer Westhoek oefent op kerktoren

De inwoners van Lo zullen zondag misschien vreemd hebben opgekeken toen ze plots beweging zagen bovenaan de kerktoren van de Sint-Pieterskerk. Het was echter geen waaghalzerij zoals onlangs in Antwerpen, maar een geplande oefening van het RED-team of klimteam van Brandweer Westhoek
The post Klimteam Brandweer Westhoek oefent op kerktoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking

Bij textielbedrijf Beaulieu in het Henegouwse Komen heeft het personeel beslist om het werk niet neer te leggen. De onderhandelingen over de plannen van het bedrijf om bijna 140 jobs te schrappen, gaan eind augustus pas voort.
The post Personeel Beaulieu Komen kiest niet voor staking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Vlaamse ‘delegate’ voor Joe Biden ziet twijfel bij Democraten na slecht debat: “Als hij eruit stapt, beslist hij dat best snel”

Vertwijfeling troef binnen de Democratische partij na de wankele vertoning van president Joe Biden in het debat met Donald Trump, zo ziet ook Vlaming Thierry Wernaers. Als ‘delegate’ voor Biden op de Democratische partijconventie, moet hij normaal gezien op de president stemmen om hem definitief aan te duiden als kandidaat. "Maar als hij ons zelf de keuze laat, wordt mijn

Lees meer »