Paniek tijdens wedstrijd van Twente: zware stelling met tifo valt naar beneden, verschillende supporters gewond

Grote paniek vlak voor de oefenwedstrijd tussen Stevo en FC Twente. Een groot doek dat vast hing aan een stelling kwam los en viel naar beneden op verschillende supporters. Daarbij zijn gewonden gevallen, meldt de profclub via het sociale medium X. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. 

Meer krantenkoppen in België

Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert

Het is een traditie geworden: ook dit jaar strijkt op de eerste woensdag van juli het literatuurfestival KANTeLing neer in en rond Kasteel Beauvoorde. Twee literaire grootheden staan dit jaar centraal: Guido Gezelle en Lucebert, respectievelijk 125 jaar geleden gestorven en 100 jaar geleden geboren.
The post Literatuurfestival KANTeLing in Veurne eert Guido Gezelle en Lucebert appeared first on

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken”

Mensen en festivalgangers vastleggen op papier, getekend door Pieter en Koen, dat is de insteek waarmee Tekenteam Tote deze zomer naar alle grote festivals gaat. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek”, klinkt het bij het duo.
The post Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kempenaar Lennart Driesen over het leven na ‘De mol’: “Ik had meer in de media kunnen doen, maar Brussel was me te ver”

Hij profileerde zich als simpele, goedlachse kerel uit de Kempen. Maar Lennart Driesen (29) ontpopte zich in 2021 tot de gewiekste Mol aller tijden. Sindsdien belandde de opvoeder uit de jeugdzorg voor de klas, veranderde hij van flexi-job, nam hij afscheid van zijn axolotl en verhuisde hij. “Maar ik woon nog steeds in Schoonbroek, niet in Retie. Dat is hier

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Zelfs de “wafelenbak” wordt geviseerd: Natuurpunt is mikpunt van Europees onderzoek en moet mogelijk miljoenen aan subsidies terugbetalen

Moet Natuurpunt straks tientallen miljoenen euro’s aan Vlaamse subsidies terugbetalen? Na een klacht van enkele grootgrondbezitters, onder wie Exmar-reder Nicolas Saverys, start de Europese Commissie nu een “diepgaand” onderzoek naar eventuele illegale staatssteun. Daarbij worden zelfs de “wafelenbak” en de cafetaria van een lokale Natuurpunt-afdeling geviseerd.

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »