Minstens 42 doden bij Israëlische luchtaanvallen op vluchtelingenkamp en woonwijk in Gaza-Stad

In het centrum van de Gazastrook zijn minstens 42 Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op een vluchtelingenkamp en een woonwijk in Gaza-Stad. Dat meldt Hamas en bericht het persagentschap Reuters. Gisteren vielen nog 22 doden en 45 gewonden bij een Israëlische aanval in de buurt van de gebouwen van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Zuid-Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Hippodroom van Kuurne decor van groots Fendt Treffen: “We gaan voor meer dan 550 tractoren”

Het Antwerps familiebedrijf Hilaire Van der Haeghe, al 125 jaar actief in België, vierde deze mijlpaal vorig jaar al uitbundig met een reeks evenementen. Als sluitstuk van deze bijzondere verjaardag organiseren ze komende zondag 30 juni samen met Agrimadis een indrukwekkend Fendt Treffen tussen 11 en 17 uur op de Hippodroom van Kuurne.
The post Hippodroom van Kuurne decor

Lees meer »

Metaalbedrijf Belcroom uit Roeselare veroordeeld tot zware boete nadat bij een vernielende brand vervuild bluswater in Leie en Mandel was terechtgekomen

Het metaalverwerkend bedrijf Belcroom uit Roeselare is veroordeeld tot een boete van 40.000 euro waarvan de helft met uitstel. 4 jaar geleden brandde het bedrijf volledig af. Bij de brand werd vervuild bluswater gebruikt, dat terecht is gekomen in de Leie en de Mandel. De rechter oordeelde dat het bedrijf te weinig voorzorgsmaatregelen heeft genomen om dat te voorkomen

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »