Minstens 42 doden bij Israëlische luchtaanvallen op vluchtelingenkamp en woonwijk in Gaza-Stad

In het centrum van de Gazastrook zijn minstens 42 Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op een vluchtelingenkamp en een woonwijk in Gaza-Stad. Dat meldt Hamas en bericht het persagentschap Reuters. Gisteren vielen nog 22 doden en 45 gewonden bij een Israëlische aanval in de buurt van de gebouwen van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Zuid-Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Nederlandse ster Ria Valk heeft opnieuw het geluk en de liefde gevonden: “Ik heb een echte toyboy te pakken”

Begin dit jaar werd Ria Valk (83) geëerd met een koninklijke onderscheiding voor 65 jaar carrière. De zangers van ‘Worstjes op mijn borstjes’ en de zus van Mien Dobbelsteen in ‘‘Zeg ’ns Aaa’ is heel blij met die herkenning, vertelt ze in ‘Primo’. Na enkele moeizame jaren lijkt het haar weer voor de wind te gaan. “Na huid- en borstkanker

Lees meer »

“Ik heb niet eens gereageerd”: De Sutter (Groen) wuift excuses van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) weg

Groen-kopstuk Petra De Sutter bevestigt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn excuses heeft aangeboden voor de zware discussie tijdens het woke-debat in ‘Het conclaaf’. “Ik heb niet eens gereageerd”, zegt ze daarover in een interview met weekblad ‘Humo’. “Ik vraag me af: wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn geworden tegenover iedereen die anders is?”

Lees meer »

Fietser (79) sterft bij aanrijding op drukke steenweg: “Dit moet stoppen, er moet iets aan de verkeersveiligheid worden gedaan”

Op het kruispunt van de Bevelsesteenweg en Gestselsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) is woensdagnamiddag een 79-jarige fietstoerist om het leven gekomen bij een aanrijding met een bestelwagen. Het ging niet om het eerste zware ongeval op die plaats. Buurtbewoners willen dat er snel maatregelen worden getroffen. Op acht jaar tijd vielen er al vijf doden.

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »