LIVEBLOG RODE DUIVELS. Kiest Tedesco weer voor Onana-Mangala? En wat met Vertonghen en Theate? Ontdek de vermoedelijke elf

Matchday voor de Rode Duivels. Vanavond om 21u kijken ze in Keulen Roemenië in de ogen en volstaat eigenlijk alleen een zege na het debacle tegen Slovakije. Volg de aanloop naar het duel en natuurlijk de match op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Raadkamer buigt zich vandaag over fraudezaak rond voormalig Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi: waarover gaat die zaak ook alweer?

De raadkamer in Antwerpen hoort vandaag de conclusies in de zaak rond voormalig parlementslid en ex-Open VLD’er Sihame El Kaouakibi en haar vzw Let’s Go Urban. Daarna zal ze beslissen of er een proces over de zaak komt. De zaak moest al verschillende keren door de raadkamer behandeld worden, maar werd telkens uitgesteld omdat er bijkomend onderzoek gevraagd werd. Waarover

Lees meer »

Hoe De Wever en Rousseau de ministerposten verdeelden tijdens een discussie van 12 uur: “Telefoontje naar Homans was het moeilijkst”

Van het beginnersfoutje van Conner Rousseau tot Zuhal Demir die ermee dreigde te stoppen als ze haar zin niet zou krijgen: de verdeling van de postjes in de gloednieuwe Vlaamse regering-Diependaele I is er niet zonder slag of stoot gekomen. Een reconstructie van een stevig potje armworstelen tussen De Wever en Rousseau. “Dat telefoontje naar Liesbeth Homans was naar verluidt

Lees meer »

Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen het huidige dictatoriale beleid resoluut een halt toeroepen”

Als laatste in de rij stelt ook Vlaams Belang Damme haar lijst voor. Met Philippe Mus op kop strijdt de partij onder meer voor sociale woningen ‘voor eigen mensen’, een nabije politie en het invoeren van referenda. “Veel Dammenaars vroegen ons het huidige dictatoriale beleid te stoppen”, klinkt het.
The post Vlaams Belang wil hegemonie van Coens doorbreken: “Willen

Lees meer »

Dolly Parton doneert miljoenen na orkaan Helene

Dolly Parton heeft een miljoen dollar (meer dan 911.000 euro) gedoneerd om de hulpverlening na de verwoestende orkaan Helene te ondersteunen. Dat meldt onder meer Fox News. De Amerikaanse countryster maakte dat vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse regering zoekt alternatieven voor statiegeld

Statiegeld op blikjes en plastic flesjes staat niet in het nieuw Vlaams regeerakkoord. “We zijn er niet van overtuigd dat dit de goede manier is”, zegt het kabinet van minister van Omgeving Jo Brouns (CD&V) dinsdag aan VRTNWS. De regering onderzoekt of er alternatieven zijn om het zwerfvuil te verminderen.

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Olympialaan is olympisch speeldorp in aanloop naar Winkel Koerse

Winkel Koerse leeft. Dat is ook dit jaar duidelijk zichtbaar in de verschillende straten en wijken. De wijkburgemeesters namen hun buren op sleeptouw. Samen zorgden ze voor tal van mooie versierde straten. Onder andere in de Olympialaan deden ze hun uiterste best. De straat werd in aanloop naar Winkel Koerse omgedoopt tot olympisch speeldorp.
The post Olympialaan is olympisch

Lees meer »

Rechter: X maakte in Brazilië boetegeld naar verkeerde rekening over, blokkade blijft van kracht

De advocaten die de openstaande boete van berichtendienst X (voorheen Twitter) in Brazilië hebben betaald, hebben het geld naar de verkeerde bankrekening overgemaakt. Dat zegt rechter Alexandre de Moraes, die besloot tot het opschorten van X in Brazilië, omdat het bedrijf geen wettelijke vertegenwoordiger had aangewezen die kon worden aangesproken op wetsovertredingen. Moraes wil X om die reden nog steeds

Lees meer »

Twee vriendinnen organiseren inzamelactie voor Rachèle: “Zodat ze na deze ziekte van haar kindertijd te genieten”

Nadia Callewaert (48) uit Brugge en Veerle Declerck (48) uit Pittem zullen zondag 6 oktober deelnemen aan de halve marathon in Brugge en daarmee geld inzamelen voor de kleuter Rachèle (4) uit Pittem. Rachèle leed aan een levensbedreigende ziekte, waarvoor ze een stamceltransplantatie nodig had. Na veel zoeken werd er uiteindelijk een donor gevonden. Sindsdien gaat Rachèle er stapje per

Lees meer »