Liveblog Graspop: zon schijnt op derde festivaldag, noodplan is afgeblazen

De derde festivaldag van Graspop Metal Meeting 2024 verloopt zonnig. Een welgekomen afwisseling na 2 natte dagen. Het noodplan, dat gisteren van kracht was omdat delen van de campings onder water gelopen waren, is weer afgeblazen. Op het programma vandaag: Limp Bizkit, Bring Me The Horizon en de Rode Duivels. De festivaluitzending van Studio Brussel is vanaf 16 uur live te volgen. 

Meer krantenkoppen in België

Pleegkinderen blijven steeds langer bij pleeggezin

Het aantal kinderen en jongeren die een plek vonden in een pleeggezin, steeg afgelopen jaar tot 11.169. Pleegkinderen kunnen bovendien steeds langer op de ondersteuning van hun pleeggezin rekenen. Bij langdurige pleegzorgsituaties blijven kinderen gemiddeld meer dan 7 jaar in een pleeggezin. Dat meldt het Agentschap Opgroeien.

Lees meer »

Post Title

Nog tot en met zondag 1 september kan je in vakantiehuis d’Heksescheure in de Oude Kortrijkstraat 50 in Beselare terecht in een zomerbar. “We hebben zonnige plaatsjes in onze ruime tuin, maar je kunt er ook genieten van de natuurlijke schaduw onder de knotwilgen”, vertelt eigenaar Steve Melsens.
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

In deze Brusselse buurt dweilt de politie met de kraan open: “Wie wil hier nog iets komen eten met zijn kinderen?”

Het Zuidstation is dan wel opgekuist, in de buurt errond tieren de drugs en het geweld welig. Dat bewijst ook de schietpartij van vorige week. “Dit is de Far West geworden”, getuigt een buurtbewoner. Ook schrijfster Lize Spit ziet haar buurt steeds meer verpieteren: “We horen elke week wel eens geschreeuw en zien dan iemand weglopen, dan wordt er iemand

Lees meer »

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

LIVEBLOG TOUR. Evenepoel kijkt uit naar eerste Tour-start, maar “wil eerste week gebruiken om nog paar procentjes te winnen”

Zaterdag start de Tour de France met een openingsetappe tussen Firenze en Rimini. Enig probleem: de Italiaanse regio had afgelopen dagen te kampen met hevige regenval. En dat is eraan te zien. Sommige straten staan blank, her en der ligt puin op de weg. En dus is men volop bezig met opruimingswerken. Volg het laatste nieuws richting de Tour in

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Leerlingen van Design & Art School organiseren zomertentoonstelling op diverse locaties in Kortrijk

De zomertentoonstelling ‘DA’S kunst’ gaat van start, een kleurrijke expositie georganiseerd door de leerlingen van de Design & Art School Kortrijk (DAS) in samenwerking met Stad Kortrijk. De leerlingen presenteren hun creaties op diverse locaties in Kortrijk. De tentoonstelling tot en met 8 september en nodigt bezoekers uit voor een unieke ontdekkingsreis door de stad.
The post Leerlingen van

Lees meer »

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »