LIVE F1. Niet Verstappen, maar wel Lando Norris op de pole: Brit is twee honderdsten sneller

Het F1-circus verplaatst zich dit weekend naar Barcelona. Max Verstappen won de voorbije twee edities en zal maar wat graag opnieuw zegevieren in Catalonië. Lukt het de wereldkampioen? De race start zondag om 15u. Volg het op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »