Leerlingen VTI Sint-Lucas winnen goud met mobiele werktafel: “Preus lik fjiertig!”

Tijdens het Woodskills event vielen de leerlingen van het VTI Sint-Lucas in de prijzen. Hun mobiele werktafel wist de vakjury te overtuigen, waardoor ze goud mee naar huis brachten. Voor zowel leerkrachten als leerlingen biedt het Woodskills event een blik op de toekomstmogelijkheden van hout.

Filip Dehaene, die samen met zijn collega Hans Vuylsteke de begeleidende leerkrachten waren van dit project, kunnen een nieuwe trofee in hun kast plaatsen.

Omgaan met stress

“Vroeger bestond die wedstrijd onder een andere naam, we kenden dat als ‘Houtproef’. Toen werd besloten het een iets modernere insteek te geven en werd het Woodskills. We besloten de leerlingen van 5 HoutTechnieken in te schrijven voor deelname. Op die manier leren ze omgaan met stress, leren ze ook zaken voorbereiden en komen ze terecht in iets wat hard lijkt op de arbeidswereld. Het prikkelt en stimuleert hen en als leerkracht is het leuk te zien hoe ze dan alsnog de koe bij de horens kunnen vatten.

Voor de proef kregen de leerlingen anderhalf uur de tijd om een project uit te werken. Daarvoor moesten ze gebruikmaken van CNC-machines en mocht er geen gebruik worden gemaakt van nagels, schroeven of lijm.”

Als kers op de taart moest het geheel ook een ecologische insteek hebben. Ze kozen er uiteindelijk voor om een mobiele werktafel te maken, waarbij ze oude fietsbanden gebruikten. In plaats van die dingen weg te gooien, werden ze ingeschakeld als verbindingsmateriaal. Ze wisten de jury met hun originaliteit te overtuigen en konden huiswaarts keren met goud in de categorie ‘Design en Originaliteit’. Dat is een belangrijke prijs, die vooral toont dat onze leerlingen out of the box kunnen denken. Heel wat grote bedrijven waren er aanwezig, en die hebben onze gasten ook aan het werk gezien.”

Lessen op locatie

De deelname aan het Woodskills event, was het sluitstuk van een volledig traject. “Om ons voor te bereiden, zijn we enkele keren extern op les vertrokken. Zo brachten we een bezoek aan de Howest en de Vives om er klassen te volgen. Het werd voor de leerlingen een boeiende blik op de toekomst van de houtindustrie.” (CL)

The post Leerlingen VTI Sint-Lucas winnen goud met mobiele werktafel: “Preus lik fjiertig!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »