Justine Ghekiere acht lastig BK-parcours in haar voordeel

Op 13 augustus van vorig jaar hielp Justine Ghekiere in Glasgow Lotte Kopecky aan de wereldtitel. Zondag zijn de rollen anders. Dan staan ze op het Belgisch kampioenschap tussen Sint-Lievens-Houtem en Zottegem tegenover elkaar.

Na overleg met de ploegleiding van AG Insurance-Soudal gaf Ghekiere (28) forfait voor het BK tijdrijden van donderdag, in Binche. In de plaats ging ze het parcours van het nationaal wegkampioenschap verkennen. Het wordt, na Waregem, Middelkerke en Izegem, haar vierde titel-strijd bij de elite. Maar haar eerste op een geaccidenteerd parcours, met hellingen in de Vlaamse Ardennen plus de kasseien van de Padde- en Lippenhovestraat. “Ik moet het nog met eigen ogen zien, maar ik hoor dat het een lastig kampioenschap zal worden”, vertelde de Izegemse daags voor haar verkenning. “Als het klopt, is dat alleen maar in mijn voordeel.”

Vorig jaar bewoog Ghekiere in eigen stad hemel en aarde om een massaspurt te vermijden. Tevergeefs. Aan het einde van een bloedhete wedstrijd bolde ze als vijfde over de streep. In de voorbije maanden liet ze zien opnieuw een stapje vooruit te hebben gezet. Misschien kan ze het titelverdedigster Kopecky zondag lastig maken.

Olympische Spelen

“Mijn conditie is in orde”, verzekert Ghekiere, die begin deze maand in Catalonië het bergklassement won. “In die rittenkoers kreeg ik een vrije rol. Andere rensters van de ploeg gingen voor het klassement. Dus mocht ik offensief koersen. Leuk dat het een prijsje opleverde.”

Ghekiere zit al een beetje met de Ronde van Italië in haar hoofd. Die rittenkoers loopt van 7 tot 14 juli. “Misschien zal ik ook daar een vrije rol krijgen. In dat geval kan ik voor een nevenklassement gaan, of eens voor een ritzege. Jawel, dat is toch nog een ambitie, in een rittenkoers een etappe winnen.”

Tegen de start van de Giro zal de olympische selectie voor de wegrit van 4 augustus bekend zijn. “Naast Lotte Kopecky zijn er maar drie plaatsjes in de selectie. Uiteraard hoop ik er in Parijs bij te zijn.” (HF)

The post Justine Ghekiere acht lastig BK-parcours in haar voordeel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »

Hulpdiensten houden grote reddingsoefening op strand van Bredene: “Net zoals het er bij een echte interventie aan toe zou gaan”

Een tachtigtal mensen – hulpdiensten en figuranten – namen dinsdag deel aan een grote reddingsoefening in Bredene. Daarbij werden twee scenario’s gesimuleerd. “Jaarlijks zijn er een tweetal incidenten waarbij kinderen onder het zand bedolven geraken”, zegt gouverneur Carl Decaluwé over één van de scenario’s. Verder werd ook een aanvaring op zee gesimuleerd waarbij vier drenkelingen betrokken waren.
The post

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »